Uitgelicht standaard

In het voormalige Nevy zwaait de voormalige chef van Neva sinds eind vorig jaar de scepter over Nevel. What’s in a name… In dit geval gaat het natuurlijk om de beroemde Ricardo. Iedereen in Amsterdam kent de beste man met zijn imposante voorkomen en vooral: geweldige kookkunsten. Deze wonderboy verdiende met 21 jaren jong al een Michelin-ster en kookte niet alleen de sterren van de hemel in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld Engeland, België en Frankrijk heeft hij zijn sporen meer dan verdiend. En na Neva en het meest recente Odeon was het blijkbaar tijd voor een nieuwe uitdaging: Nevel. Waar er gekookt wordt zoals Ricardo zelf: chic ruig met een hart van goud. Wij namen de proef op de som.

De locatie hebben ze natuurlijk al mee. En op zo’n dag als wij er waren – de lente hangt in de lucht, de schemer valt in rond een uurtje of 7 – is het echt genieten van het prachtige uitzicht van een stad aan het water waar langzaam de avond aan het vallen is. Inclusief torenhoge cruiseships op een paar meter afstand die langzaam voorbij varen. En met een goed glas wijn en een lekker hapje vooraf kan je avond eigenlijk al niet meer stuk. Ook qua inrichting en sfeer is natuurlijk aan alles gedacht. Denk aan stellingkasten met weckpotten, veel donker en aardse kleuren gecombineerd met lichte meubels en tafellinnen en zelfs de schorten van de bediening zijn naadloos afgestemd met het interieur.

IMG_6249

Maar we komen natuurlijk voor het eten. En daar kunnen we vrij kort over zijn: gewoon goed. We lieten ons verrassen door Ricardo met het driegangenmenu en aten ceviche, een lekker kippetje, en als laatste een kaasplankje dat – eerlijk toegegeven – niet helemaal bij de verrassing hoorde. Ricardo is namelijk niet bepaald zuinig, de porties zijn meer dan royaal. Zelfs zo royaal dat we het zoete dessert hebben omgeruild voor een kaasplank omdat het anders zelfs ons allemaal net een tikkeltje te veel werd.

FullSizeRender FullSizeRender-4

Op Ricardo en Nevel is helemaal niets aan te merken. En dat doen we dus ook niet. Of we wel eens lekkerder hebben gegeten? Dat wel. Of we culinair wel eens meer verrast zijn? Dat wel. Maar al met al is Nevel gewoon een toptent. Alles tot in de puntjes verzorgd, zonder saai te worden. Dat kun je natuurlijk ook prima overlaten aan IQ Creative, waar Nevel onderdeel van is. En daar kun je van vinden wat je vindt, maar deze jongens (die ook zaken beheren als Julius Bar & Grill, Envy, Vyne en Mazzo) zetten wel keer op keer gewoon goede restaurants neer. En dan vergeten we nog bijna het terras. Aan het water. Met de zon op je bol. Drankje in je hand. Van de lente zo de zomer in. Dan kan Nevel ook zomaar eens de zomerhit van het jaar worden.

FullSizeRender-3 FullSizeRender-5 FullSizeRender-2

Nevel
Westerdoksdijk 40
T. 0203446409
info@nevelamsterdam.nl

Tip: laat je bij Nevel op zondag in de watten leggen door Ricardo tijdens de Sunday Roast. Een tafel vol met lekkere brunchgerechten en een roast die wekelijks wisselt, zoals een sappige lamb roast. De ideale luie zondagmiddag zoals die bedoeld is!