Nico's Amsterdam taart

Lieve Nico,

Ik ben een beetje van slag. Ik zag je al eens staan bij de Neighbourfood Market, en sindsdien zingt je naam maar rond door mijn mijn hoofd. Niet eens vanwege je gespierde armen of je volle baard, al krijg je daar geheid alle vrouwen mee aan je voeten. Nee, bij mij gaat de liefde ogenschijnlijk – net als bij mening man – door de maag. En ik moet dus bekennen dat mijn vrouwenhart sneller is gaan kloppen door je toverkunsten. Je taartenbakkende toverkunsten. Want ook deze zijn ruiger dan ruig, hartverwarmend en vooral tongstrelend.

Nicos Amsterdam 2Kun je je voorstellen hoe blij ik was toen ik deze week sinds lange tijd weer eens binnenwandelde bij Mech en ik daar weer jouw naam over de tong hoorde gaan onder het bezoekende publiek? Zoals je misschien wel weet was ik al fan van deze hang-out, simpelweg omdat de tijd daar even lijkt stil te staan als je in de zon op het bankje langszij geniet van je cafeïne-shot, een mooi gesprek en goed gezelschap. En het om die reden alleen al louter mooie herinneringen met zich meebrengt. Maar goed, ik dwaal af, want Mech was in dit geval slechts een mooie bijkomstigheid. Het was jouw naam, jouw taart die een glimlach op mijn lippen bracht. Carrotcake, sticky en luchtig tegelijk, met een vleugje kaneel en het sinaasappel-zuurtje in de frosting. Waardoor de rest van de dag überhaupt even leek op te houden om te bestaan.

Nicos Amsterdam 3Dus, alsjeblieft lieve Nico, ik wil meer, meer, meer! Laat heel Amsterdam kennismaken met jouw taarten, laat iedere zaak met een beetje ballen genieten van jouw brute bakkerskracht, en daarmee alle inwoners van de stad met jouw bakkunsten. Bij mij staat je website inmiddels in mijn favorietenlijst, maar stiekem wist je dat al. Die citroentaart is nu eenmaal om je vingers bij op te vreten. De volgende keer dat ik wat te vieren heb, weet ik je dan ook te vinden. Of je hem dan wel persoonlijk bij me wilt komen bezorgen. En mocht je voor die tijd nou eens onverhoopt in de buurt zijn, bel dan vooral even bij me aan. Ik prik graag even een vorkje met je mee.

Veel liefs voor nu, overigens ook voor die geweldige bakkersvrouw van je. Mooi om te zien hoe een vrouw zo’n drijvende kracht achter haar man kan zijn.

Nico’s Amsterdam (voor taarten met lef)

PS: Nico’s toverkunsten zijn onder meer verkrijgbaar bij Mech Make&Take, Filter en Sotto Pizza. Maar heb je zelf wat te vieren? Ook geen probleem. Hallo internet! Je kunt de (hele) taart namelijk ook gewoon online bestellen.