De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • BAUT Zuidas – Er was Baut, er was Baut Zuid en er is Baut Zuidas. Het nieuwste kindje van Michiel van der Eerde. Helemaal in de stijl van de voorgaande locaties. Lekker industrieel, tikkeltje rauw en strategisch misschien wel de beste plek zo pal aan de Zuidas. Laat de dorstige en hongerige zakenman en -vrouw maar komen. Maar ook voor niet Zuidassers is de locatie prima te doen. Net als de wijn trouwens, en het eten.
 • Roomservice at Olof’s – Groenten is het nieuwe zwart, zeg maar. Want voor wie het bijna vergeten was: van groenten kun je – naast dat het natuurlijk super gezond is – ook gewoon hartstikke erg genieten. Dat weet Chris Naylor als geen ander. En daarom gaat hij tijdens de renovatie van het NH hotel Barbizon gewoon een paar maandjes naar de buren, de Sint Olofskapel. Waar voor the occasion een geweldig popup restaurant is gemaakt. En waar je dus geweldig lekker kunt eten. En drinken: vergeet vooral niet de vermuteria waar je – volgens hen de gin van 2016 – lekkere Spaanse vermout kunt drinken.
 • Atelier – Props voor Atelier, die in één keer de Schinkelbuurt weer op de kaart hebben gezet. En hoe. Gevestigd in een oude autogarage, heerlijk eten en drinken en zelfs ’s avonds laat nog even de voetjes van de vloer. Hou ze in de gaten mensen, dit wordt een leuke!
 • Louie Louie – We already love Louie Louie! Een hele fijne plek in Oost waar je kunt ontbijten, lunchen, dineren én dansen. Kom er ’s ochtends en je hoeft er eigenlijk de hele dag en avond niet meer weg dus. Wij vinden vooral het Louie Louie bier leuk: een speciaal gebrouwen biertje door Two Chefs Brewing. Louie Louie is de nieuwste aanwinst van de Wijzen uit het Oosten. En tja, what can we say: Zuid, West, Oost best!

Roomservice Olofs Amsterdam biet Catch52

 • Meatless District – Toegegeven, ze zijn schaars in Amsterdam: menukaarten geheel zonder vlees en vis. Daar brengen de dames van Meatless District gelukkig vanaf nu verandering in. De kaart komt namelijk vol te staan met creatieve veggie en vegan gerechten. Met in de hoofdrol, juist ja, vegetarische plantaardige gerechten met bonen erbij, groenten, kruiden, granen en noten. Gezond dus, maar ook super lekker. Wie zei er dat groenten saai waren?
 • Pendergast – We mogen dan nog lang niet klaar zijn met veggies, ook van vlees kunnen we voorlopig echt nog geen genoeg krijgen! Meet Pendergast: een smokehouse American style. En dat betekent vlees, vlees en vlees. Goed vlees.
 • MOOK Pancakes – Voor alle pannenkoekenfans out there: er is een pannenkoekenhuis in Amsterdam! En niet zo’n tikkeltje saaie oubollige, nee een hippe variant. Met alles dan behalve standaard pancakes. Denk met lekkere veggies, gekruide kip en makreel. Vanaf dit weekend officieel open!

En voor wie in februari tijd over heeft: deze nieuwe zaken hebben de afgelopen maand ook hun deuren geopend!

 • Daily Social –  Pingpong social club. Pingpongen, drinken, klein hapje erbij. It’s playtime!
 • De School – Waar Trouw stopt gaat De School verder. En even better: ze zijn 24/7 open.
 • Novanta – Hier moet je snel bij zijn, over 90 dagen is deze pop-up grillbar bij het Lloyd Hotel alweer gesloten!
 • Bilder & De Clercq – Welcome back Bilder & De Clercq, welcome back!

Zijn we onverhoopt een newbie vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!