De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand (excuus, blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • Cafe Caron – Vader, zoon en zoon (die laatste zijn dus broers) Caron moeten hebben gedacht: there’s no business like family business. En dus is het van nu af aan weer smikkelen in de smikkelstraat van de Pijp. Van Frans bistro-eten, maar niet perse in de vorm van de echte klassiekers. Verrassend, lekker en een blijvertje.
 • BORRL Kitchen – De nieuwse BORRL-sensatie in de Artis-buurt. Wat je hier kunt verwachten? Het serieuze borrelwerk. Mét of zonder BORRL-plank, al opteren wij bij voorkeur voor mét.
 • L’Atelier du Champagne – Lang leve de eerste champagnewinkel van Nederland. Die er wat ons betreft al jaren eerder had mogen komen, maar ja, het pand v an je buurman komt maar één keer te koop. En als er iemand deze zaak had moeten openen, dan is het Robert (Bubbles & Wines) wel. Ruim 2.000 champagnehuizen om uit te kiezen… Wij willen hier eigenlijk gewoon wonen.
 • Dum Dum Palace – Aziatisch eten op de Zeedijk, maar dan wel even met een tandje erbij. Dat is wat de eigenaren van Dum Dum Palace moeten hebben gedacht. Denk oesters met ponzu parels, denk zwarte risotto met clams, en denk een financiertje met kokosmousse. Het water loopt ons in ieder geval in de mond.
 • Benji’s – Jungle in concrete. Bij Benji’s aan de Wibautstraat kun je terecht voor natuurlijk lekker eten. Wij vinden het vooral een plek die ‘van nature’ goed voelt. En dat komt niet alleen door de hoeveelheid groen in huis!
 • Barrica Wine & Foodbar – Een tapasbar, met niet alleen lekkere hapjes rond en op de bar, maar ook nog eens lekkere wijnen. Een moderne bar met een vleugje donkerhout – prima voor de wintermaanden.
 • Kanarie Club – Bij de Kanarie Club kun je de hele dag terecht, voor een fijne werkplek, voor een bar bite, voor fine dining, voor een duik in de ‘pool des verderfs’ naast de cocktailbar. Wij kunnen het maar op één manier samenvatten: blije vogels unite!
 • Restaurant Spirit – Opscheppen mag, maar dan wel alleen bij het zelfbedieningsbuffet van Spirit. Vol biologische en vegetarische lekkernijnen. Na Rotterdam is nu ook eindelijk Amsterdam aan de beurt. Een ideale stek ook voor mensen met allergieën, want alle ingrediënten staan duidelijk aangegeven.
 • Bar Broker – De laatste jaren is lang niet iedereen even blij geworden van den effecten van de beurs. Maar bij Bar Broker worden we dat wel. Bij deze bar fluctueren de prijzen namelijk, afhankelijk van…. vraag en aanbod uiteraard. Komen die lessen van Keynes toch nog van pas.
 • Slowth Brunch – Op zoek naar een rustpunt in je leven? Relaxeder dan bij Slowth Brunch kunnen we het echt niet voor je maken. Bij deze zaak bepaal jij je eigen ritme, tot aan het bestellen aan toe. En dat allemaal temidden van een mega clean interieur.
 • Impero Romano – Den Haag ‘had er al eentje’, en nu is dus ook Amsterdam aan de beurt voor een Impero Romano. Echte Italiaanse sferen, en dat allemaal op de plaats waar eerst Americano zat. Wij hopen vooral op een blijvertje dit keer.
 • De Oosterbar – Het Generator Hotel heeft een nieuwe nachtbar: de Oosterbar. Dé nieuwe plek in Oost om een beetje te dansen en een beetje te sjansen. Oh ja, onder het genot van een borreltje uiteraard. Het Generator ‘is immers meer dan een hostel’.

Weet jij nog een nieuwkomer die niet op deze lijst stond? Stuur ons die tip door en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!