A Bar Amsterdam Catch52

Ik ben dol op het fenomeen hotelbar. Waarschijnlijk volledig beroepsgedeformeerd door mijn jaren op de hotelschool. En dus maak je mij bij tijd en wijle heel blij met een drankje, bij voorkeur een cocktail, een glaasje bubbels of een “ordinaire” witte wijn, in een van de toplocaties van de Amsterdamse hotellerie. En omdat dat reden genoeg kan zijn voor een drankje, besloot ik maar eens polshoogte te gaan nemen bij not just any bar, maar A Bar.

A Bar - 2Precies. In het Amstel aan de Amstel. Waar de portier je begroet door zijn hoed af te nemen, en waar je – wanneer je binnenkomt – bijna altijd wel een of andere celebrity kunt spotten. Alhoewel: enorme celebrities…. In ons geval waren dit Edwin van der Sar en een van de broertjes De Boer, dus dat is misschien wel een erg overdreven uitspraak.

Maar in ieder geval: in de linkerhoek van de lobby bevindt zich al dus weer een flinke tijd ‘A Bar’. Omdat ieder zelfrespecterend hotel een hotelbar moet hebben. En zo geschiedde. Met een inrichting die kennelijk volledig bol staat van de oer-Hollandse A Bar - 3symboliek. Niet geheel duidelijk voor ons wat ze precies bedoelden, maar de foto’s van onder meer Anouk en Candy Dulfer zijn prachtig. En zo simpel kan het leven zijn: een drankje en een snackje doen in een hotelbar, waar de bediening aanvoelt en vooral acteert wanneer je misschien wel een nieuw drankje zou willen, waar je voor de start al een verfrissend glaasje komkommerwater krijgt (is hip kennelijk – hadden ze ook al bij Franklin’s!), en waar de hapjes hapjes zijn met een hoofdletter H.

Wat mij betreft dus een dikke vink: “we” zijn weer een prima barretje rijker!

A Bar

Professor Tulpplein 1