Venster 33

Gisteren was het eindelijk zo ver en opende ex-soapie Cas Jansen samen met 2 partners een nieuwe horecazaak in de Pijp aan de eerste van der Helststraat tussen het Marie Heinekenplein en het Gerard Douplein. Het pand heeft een tijd lang leeg gestaan en er is behoorlijk verbouwd maar nu is het dan eindelijk zo ver, na Mme. Jeanette en Helden opent nu Venster 33 haar deuren! En wat zijn wij blij dat er weer een mooie zaak wordt geopend op deze top locatie! De zaak is open voor ontbijt, lunch en diner maar je kunt er ook terecht voor een heerlijke cocktail of ander drankje aan de bar. En we hopen natuurlijk ook dat er weer een mooi terras komt.

En die naam? Tijd voor een kort geschiedenislesje. Venster 33 verwijst naar de Canon van Amsterdam. In de Canon wordt de stad in 51 vensters onderverdeeld en valt het ontstaan van de Pijp onder venster nummer 33! Leuk detail is dat de een van de stamtafels speciaal voor Venster 33 is gemaakt van het hout van een boom uit de Tweede van der Helsstraat, een straat verderop!

Er wordt samengewerkt met veel Amsterdamse partners, zo is de koffie van Bocca, wijn van de Grapedistrict, bitterballen en kroketjes komen van Holtkamp en wordt de scroppino gemaakt met gedisitilleerd van Wynand Fockink en ijs van het Ijscuypje. We zijn erg benieuwd hoe het gaat worden, maar met deze partners kan het bijna niet anders dan dat we een enorm succesnummer te pakken hebben. Wij gaan in ieder geval snel een kijkje nemen!

Bar Venster 33