Reims oesters huitres oesterman kiosk

Ik ben op zoek naar een oesterman. Niet perse eentje om mijn oesters te kraken, die handigheid heb ik namelijk sinds kort zelf eindelijk onder de knie. Nee, ik wil er eentje met een eigen kiosk in de stad. Bijvoorbeeld in die op het Surinameplein. Is niet alleen de gemeente blij dat hun plannetje om de buurten in de stad leefbaarder te maken met her en der wat marktgevoel, maar ik vooral. Kom ik namelijk iedere dag langsfietsen, en als ik dan gelijk wat schelpdieren mee kan pakken on my way home…

Na een bezoekje aan Reims is dit in ieder geval (bijna) het enige dat nog op de verlanglijst staat van ondergetekende. Want daar, midden in het centrum van de champagne-hoofdstad, staat namelijk een kiosk, met als handelswaar ‘huitres et coquilages’. Manden vol. En verser dan vers. Echt serieus, zelfs het royale assortiment van de oesterman van Brut de Mer verbleekte bij de schelpdieren van deze lieve mijnheer. Helaas niet voor consumptie ter plaatse. En dus moest ik mij troosten met een plateau’tje bij Flo.

Reims oesters huitres oesterman kioskMaar goed, om nu iedere week naar Reims af te taaien voor een eigen dosis, is ook zo wat. Dus dit is mijn voorstel: men neme een enthousiaste, bij voorkeur leuke jongeman uit Amsterdam, die er altijd al van gedroomd heeft om zijn ziel en zaligheid in de oesters, coquilles en andere schaaldieren te leggen. Men schrijve een businessplan, waarvan ik zelfs tegen het luttele tarief van een oestertje of wat met alle plezier het PR- en marketingdeel voor mijn rekening wil nemen (mailen kan: marianne@catch52.nl). Men overtuige de gemeente Amsterdam op basis van het toekomstige succes om een van de leegstaande kiosken toe te kennen, en hupsakee, klaar ben je. Met als zekerheid dat ik minimaal een paar keer per week aan je counter sta te dringen. En naar verwachting nog vele andere oesterliefhebbende Amsterdammers.

Ik wacht het af. En mijmer in de tussentijd boven mijn glas champagne nog wat verder. Met een oestertje of wat ernaast.

Reims oesters huitres oesterman kiosk

>>> Ook zin in een oestertje met een vleugje Reims? Boek dan eens een tafeltje bij Flo. Die oesterproeverij is echt de moeite waard.