Uitgelicht standaard

Grand Café Ovidius - Magna Plaza AmsterdamWe waren op zoek naar een stevige bodem voor een ouderwets kroegavondje. Geen snackbar, geen licht verteerbaar chineesje, eenvoudig maar voedzaam. Goedkoop maar lekker kroegvoer.

Zo betraden wij met de smartphone stevig in de knuisjes Grand Café Ovidius. Waarom een smartphone? Via de Scoupy kortingen App konden we er voor €9,75 per persoon onbeperkt biefstuk eten.

Ovidius is zo’n gelegenheid waar ik vaak langs ben gelopen maar nooit naar binnen was gegaan. Enigszins grinnikend begreep ik bij binnenkomst welk voorgevoel mij had tegen gehouden. De ruimte heeft grandeur maar de tv schermen met sportzender maken het weer een beetje goedkoop. Door dat soort details is het een plek waar je niet romantisch gaat dineren met de Oosterse prinses.

Met een goede vriend bijgenaamd B.Bob kon het natuurlijk wel prima. B.Bob en ik hadden immers geen romantische bedoelingen met deze avond. Wel hadden we zin om de maag te vullen en te drinken. Daar leek Ovidius dan ook prima voor geschikt.

Het glaasje rode huiswijn was te drinken, maar gaf toch aanleiding om over te stappen op bier. Hetgeen prima paste in ons avondprogramma.

Het tonen van de Scoupy voucher bleek een snelle en pijnloze affaire. Als je zo’n ‘Cheap Ass Deal’ van iemand vraagt verwacht je onbewust toch een schamper en licht afkeurend lachje. Niets van dit alles, men bleef aardig en zelfs een beetje enthousiast.

En toen kwam het eten. Vanwege de belachelijk lage prijs hadden we ons op het ergste voorbereid. Dat bleek nergens voor nodig. Simpele maar verse salade, prima frietjes én een heerlijk malse biefstuk. Gewoon écht heel goed. De rode biefstuk zo rood als ik ‘m wilde hebben, de medium biefstuk zo medium als mijn tafelgenoot het bliefde. De biefstukkenbakker bleef zijn best doen. Want ook de tweede en de derde biefstuk waren perfect.

Tijdens onze koffie werden de voorbereidingen voor het feestje van die avond luid en duidelijk. De muziek overstemde de twee enig overgebleven eters. Het deerde ons niet, het droeg bij aan de feestvreugde. Bij het afrekenen verontschuldigde de voor het feest opgedirkte oudere dame zich voor de muziek met de onvergetelijke woorden Sorry Schat.

Mijn avond kon niet meer stuk. Leve Ovidius met haar meer dan uitstekende prijs – kwaliteit.

Grand Café Ovidius
Spuistraat 139
1012 SV Amsterdam
Tel.: 020 – 6208977