A Bar Amsterdam Catch52

Wat hebben de cocktailbars van Royal Monceau (Parijs), The Connaught (Londen), de Clift (San Francisco) en Felix (The Peninsula, Hong Kong) met elkaar gemeen? Nu nog helemaal niets. Maar daar komt dit voorjaar verandering in. Het Amstel Hotel opent dan namelijk de deuren van een heuse cocktailbar, met de originele naam ‘A Bar’.

Maar kennelijk gaat het qua concept ‘not just any’ bar worden. Zoals het hotel zelf al aangaf: “Deze bar zal volledig in het teken staan van alles wat de de stad Amsterdam zo bijzonder maakt, gecombineerd met de laatste trends van eigentijdse cocktailbars.” Het laat zich nog raden wat Amsterdam nu zo bijzonder maakt, maar wij denken dat het waarschijnlijk iets met water en grachten te maken heeft. Wellicht aangevuld met her en der een vleugje comfortabele Nederlandse gezelligheid. De coffeeshop-mentaliteit zal hoogstwaarschijnlijk wel achterwege gelaten worden.

A BarWe zijn benieuwd. Want hoe goed kun je genieten van een goede cocktailbar met, uiteraard geheel in stijl, een gevuld glas in de hand. Het is nog even wachten op de uiteindelijke datum, dus dat doen we dan maar geduldig.

Voor de ongeduldigen onder ons: Casper heeft vast nog wel een alternatiefje voor je.