Uitgelicht standaard

Over het algemeen zijn we bij Catch52 gekker op onafhankelijke tentjes dan op ketens.
Waarom Febo eten als het ook Holtkamp kan. Waarom Starbucks drinken als het ook bij Latei kan kan?

Toch hebben sommige ketens het beter begrepen. Zo was ik niet ontevreden dat Le Pain Quotidien in Amsterdam haar deuren opende. Ik kende hun tartines ofwel boterhammen van hun filialen uit België. Goede kwaliteit, verse salades, af en toe een foie gras.

Afgelopen zaterdag rond een uur of vier had ik honger. Maar ook zin in een krant en had ik een half uurtje over omdat de prinses bij de kapper zat. Het filiaal aan de Spuistraat leek me een plek om die honger te stillen, de krant te lezen en het half uurtje te doden. Er zat een verkleumde toerist op het terras en binnen zaten twee dames. Rustige boel voor zo’n grote zaak, maar dat kan natuurlijk het tijdstip zijn.

Een mooie sfeervolle grote leestafel, vol met kranten, helemaal voor mij zelf. Erg prettig!
Ik bestelde een Warme Ricotta & Artisjok Tartine, met Parmezaan, basilicum pesto en een frisse salade. Dat is best een hele lekkere boterham. Je betaald er voor, maar dan heb je ook wat.
Een mooi glaasje Sauvignon Blanc/Viognier er bij en mijn lunch was genoegzaam compleet. Zo zou ons dagelijks brood moeten zijn.

Terwijl ik lekker aan het eten, lezen en genieten was, informeerde het bedienend personeel of alles naar wens was. Een keten waar personeel aardig is én aandacht voor details heeft.

Een halve Volkskrant verder rekende ik af en proefde een stukje chocolade. Naar buiten lopend besefte ik dat het stukje chocolade in mijn mond naar Chai smaakte en erg lekker was.
Nog voor ik mijn fiets van het slot kon halen stond ik weer voor de kassa om een reepje chocolade af te rekenen.

Knap hoor, een keten exploiteren en toch gewoon verleidelijk zijn!

Le Pain Quotidien
Spuistraat 266
1012 VW Amsterdam
Tel: 020 – 622 25 55