The Breakfast Club Amsterdam

Wat doe je wanneer je in alle vroegte op zondag al naast je bed staat? En dan ook nog eens in de fris en fruitige variant? Tja, dan charter je je petekind en ga je ontbijten. En in Oud-West doe je dat sinds vorig weekend bij: The Breakfast Club. Voor mij een typisch gevalletje 1+1=2.

TBC 3De eigenaren van Bar Brouw hebben een hoekje verder dat hun eerste pand eieren voor hun ontbijtgeld gekozen en in de luwte van het Hallen-geweld, of liever gezegd er recht tegenover aan de achterkant, een nieuwe zaak geopend op de hoek van het Bellamyplein. Waar je naar toe kunt gaan om te ontbijten, of om te brunchen, of te lunchen. Die invulling is eigenlijk alleen volledig afhankelijk van het tijdstip dat je binnen kunt lopen. Maar ze serveren er in ieder geval drie soorten ontbijt (of brunch – nogmaals it’s all about timing): London, Paris of New York. Oftewel ei, worstjes en bonen, een croissantje met jam of pancakes. Overheerlijke pancakes (te kiezen uit de boekweit of karnemelk-variant). Maar dan ook echt overheerlijke pancakes. Met banaan, frambozen en bessen, en zelf uit te schenken maplesyrup. Cappucino voor deze mevrouw erbij, en een sapje voor die andere mevrouw, en onze dag kon niet meer stuk. Al was die kinderboerderij annex speeltuin daarna wellicht het echte hoogtepunt voor de kleine dame, maar over smaak valt nou eenmaal niet te twisten.

En ’tuurlijk, het was nog een beetje zoeken, althans voor de vriendelijke dames achter de counter, maar wat wil je wanneer je op dag 2 prop- maar dan ook propvol zit. Dus daar kijken we gewoon maar even overheen, want die start-up-dingetjes zullen in weekend 2 vast allemaal als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Want als die pannenkoeken de standaard zijn, dan komt het met de rest ook wel goed.

TBC 1Oh ja, nog twee voordelen van The Breakfast Club. We kunnen ze geen mietjes noemen: vanaf half 8 ’s ochtends staat de koffie al te pruttelen voor je. En ben je te laat voor ontbijt of brunch? Dan schuif je toch gewoon aan voor de lunch. Zo staan er namelijk ook gewoon salades op de kaart (wel weer hele gezonde, dat dan weer wel), en kun je er zelfs begin van de avond nog een snelle bite scoren voor je aan je avondprogramma begint.

En is dat ontbijt-gedoe toch echt helemaal niets voor je? Dan hebben we gelukkig De Hallen nog. Maar geloof me: nergens voor nodig.

The Breakfast Club

Bellamystraat 2BG