Ze zijn open: de Sea Food Market! Onze Brabantse vrienden van The Seafood Bar vonden het namelijk tijd voor verdere uitbreiding. En dit maal geen kopie van The Seafood Bar (versie 1 en versie 2), nee niets van dat al: ze gaan terug naar de basis. Wie had kunnen denken toen deze ondernemers de gewaagde sprong namen in 2012 om aan de Van Baerlestraat die arrogante Amsterdammers aan de goede vis te krijgen, dat dit het resultaat zou zijn? Wij niet, we konden het slechts hopen. Maar: missie geslaagd, dat moge duidelijk zijn!

Seafood Market Amsterdam (3)

Stilstand is achteruitgang, moet de familie De Visscher (what’s in a name) gedacht hebben, dus zij trekken hun plannen gewoon nog een stapje verder. Nu dus terug naar daar waar het allemaal is begonnen: in die viswinkel in het Brabantse Helmond. Maar dan wel hartje Amsterdam. En in een 2.0-versie. De Sea Food Market is daarmee een plek waar de echte visliefhebbers van zullen watertanden.

Seafood Market Amsterdam

Wat je hier mag verwachten? Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Het breedst mogelijke assortiment van oesters, coquilles, krab, kreeft, scheermesjes, kokkels, zo’n beetje alle denkbare zoet- en zoutwatervissen. You name it! Alles per stuk te koop. En daar worden wij heel blij van. Maar die 2.0 slaat niet alleen op het assortiment, het slaat ook op het format. Sea Food Market is namelijk letterlijk ‘best of both worlds’ van deze ondernemersfamilie. Dat wil zeggen: take away, eat-in, traiteur én winkelfunctie, allemaal onder 1 dak. Het enige wat jij nog hoeft te doen is aanlopen, aanwijzen, ophalen aan de bar, afrekenen, en bedenken waar je het gaat opeten. Thuis voor de buis, of uit het knuistje in de market.

Wij zeggen: bring it on! Ons oestermes en kreeftenschaar liggen alvast klaar.

The Seafood Market
Ferdinand Bolstraat 32

Seafood Market Amsterdam (2)