De liefde van de redactie voor oesters is de fervente Catch-lezer vast al eerder opgevallen. En wat zijn we dan weer gemakkelijk blij te maken: open een nieuwe oesterbar in Oost en we willen erheen. The Walrus & The Carpenter is zowaar toegevoegd aan onze wish list.

In de volksmond zal de zaak snel De Walrus genoemd worden voorspellen wij. Maar de officiële naam is een verwijzing naar het gedicht The Walrus & The Carpenter geschreven door een Engelsman. In het gedicht kuieren een walrus en een timmerman over strand en lokken grote dikke oesters uit de zee om ze aansluitend allemaal op te slurpen. En dat is precies wat je in de nieuwe oesterbar in Oost ook het allerbeste kunt doen: lekker slurpen. Het lokken is hier gelukkig nicht im frage: ze worden gewoon aan tafel geserveerd.

Het witte etablissement wat we gewend zijn van bijvoorbeeld The Seafood Bar, gaan we niet terug zien bij De Walrus. Hier willen ze een meer informele uitstraling creëren met donker hout, geroest metaal en een donkergroene bar. Een stoere bar met ballen euh oesters dus.

Oesters banner voorbeeld

Walrus & The Carpenter

Javastraat 40

(fotocredits uitgelichte afbeelding: Het Parool)

>>> Speciaal voor de liefhebber hebben we de 10 beste oester-adresjes voor je op een rij gezet.