We zijn natuurlijk al super blij met Rue de Sèvres, Faam, en een stukje verderop met Bar Spek, maar toegegeven: het buurtje tussen de Jan van Galen en de Admiraal de Ruijter kan nog wel een oppepper gebruiken. En daar gaat de familie Kauffmann dus vanaf nu verandering in brengen. Dochter Saskia en vader Bob hebben deze week stilletjes hun bar aan de Reinier Claeszenstraat geopend. In de hoofdrol? Bier. En falafel!

We zeiden het stiekem vorig jaar al: falafel is het ultieme comfort food. Wij hebben al jaren onze favoriete kraam op de Ten Katemarkt, maar we vroegen ons stiekem al een beetje af wanneer de eerste hippe falafelbar zou openen. In Parijs al lang de normaalste zaak van de wereld. Niks lekkerder dan een broodje falafel met een dikke klodder knoflooksaus en wat gegrilde groenten. Op een brakke dag het ultieme troostvoer, op iedere andere dag een goed gevulde lunch of zelfs diner. En Kauffmann heeft dat helemaal begrepen.

Falafel

En omdat je natuurlijk ook nog wat wilt drinken bij die falafel is er gelukkig genoeg keuze uit heel veel speciaal biertjes. Lekker hoor. Ook leuk: vader en dochter hebben ook maar al te goed begrepen dat een goede buur soms beter is dan een verre vriend. Ze tappen bier van onder andere Brouwerij De Afleiding en koffie van White Label Coffee. De officiële opening volgt nog, maar je kunt er al terecht voor bier, en falafel dus.

Bar Kauffmann
Reinier Claeszenstraat 4B

>>> Falafel is het ultieme comfortfood! En wij hebben alvast een aantal adresjes op een rij gezet voor je waar je het ultieme broodje falafel kunt eten. Check onze Tip 10!