BAUT Dreesmann restaurant Amsterdam

Ooops, they did it again… De gebroeders Van der Eerde strike once more! Het gonsde natuurlijk al een tijdje door het circuit, het grote nieuws zagen wij zelf deze week ook al op meerdere media, blogs en andersoortige platformen langskomen, maar vanaf vandaag is het dus definitief een feit. Het culinaire ‘moving circus’ neemt de plek in van het bekende ‘prijzencircus’: BAUT is neergestreken op de derde verdieping van het oude pand van V&D. En is dus voor de gelegenheid omgedoopt tot B&D. Toegegeven: van deze woordspeling kregen wij even een glimlach op de lippen. Maar geloof ons: als je bij BAUT binnenloopt, dan zou je niet denken dat ze pas twee weken geleden zijn begonnen met dit inmense project.

Vanaf vanavond is dit culinaire circus open voor publiek. Met precies dezelfde trekjes en kenmerken zoals we die dus ook kenden van vooral BAUT Zuid: een tikkie brutaal, industrieel, ongepolijst rauwig, rock & roll artistiek, en met voldoende ruimte om te drinken en te eten. En dankzij de locatie kan het team van Michiel van der Eerde er nu nog één volledig nieuw element aan toevoegen: het uitzicht. Een fe-no-me-naal uitzicht op misschien wel een van de iconische locaties van de stad! Oh, en deze natuurlijk ook nog: muziek. Want in de bar kun je vanaf volgende week ook terecht, inclusief een bescheiden muziekprogrammering. Het lichtplan is hiervoor nog in wording, dus voor dit bargenot moeten we nog één weekje wachten.

 

BAUT Dreesmann restaurant Amsterdam

BAUT & Dreesmann is dagelijks geopend voor een bak koffie, voor lunch, voor de borrel, voor diner, en daarna weer voor de borrel. Want net als we gewend zijn van de eerdere BAUT-edities en natuurlijk de volwassen broer Restaurant C, hanteert ook B&D een royaal late eindtijd van een uurtje of 3 ’s nachts.Gooi die bar maar open mannen, wij hebben er zin in!

Hoe de kaart in het restaurant eruit gaat zien? Wij namen even proef op de som, en herkende direct weer die oude vertrouwde invloeden uit alle windhoeken van de wereld. Favoriet? De eend met gegrilde paksoi. Nomnomnom… Dus, als we je een tip mogen geven voor het weekend: B&D is open! En ja, dit is gewoon een hotspot.

BAUT Dreesmann restaurant Amsterdam

>>> Naast B&D zijn er nog meer plekken in de stad waar je tot in de late uurtjes terecht kunt. Ook voor een heerlijke maaltijd. Check onze Tip 10 – Late Night Dinner!

BAUT & Dreesmann

Rokin 164

BAUT Dreesmann restaurant Amsterdam

BAUT Dreesmann restaurant Amsterdam 6

BAUT Dreesmann restaurant Amsterdam 7

BAUT Dreesmann restaurant Amsterdam 8

BAUT Dreesmann restaurant Amsterdam 9

BAUT Dreesmann restaurant Amsterdam 10

BAUT Dreesmann restaurant Amsterdam 11