Er staat iets nieuws te gebeuren op het Marie Heinekenplein. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit de allergrootste fan ben geweest van dit plein, want he, geef toe: het ziet er niet bepaald aantrekkelijk uit. Tenminste, voor zover we mee kunnen kijken via de Facebookpagina.

Hou dus over een maandje het plein toch maar weer eens in de gaten, want er zou zomaar een nieuwe hotspot aan kunnen komen (no pressure….). Ik ben vooralsnog in ieder geval geïntrigeerd in ‘het nieuwe concept’ dat hier over – as we speak – 22 dagen en een restantje aan uren, minuten en seconden, de deuren gaat openen. De Kleine Valk. Waar de naam nog doet denken aan een zeilboot op de Friese meren, is niets minder waar. De Kleine Valk wordt een restaurant en loungebar ineen.

De kleine ValkOver het concept zelf wil men nog al teveel los laten, behalve dan dat het ‘geheel nieuw’ wordt. Wij zijn benieuwd. Met 100 couverts aan zitgelegenheid geen gebrek, en gezien de omvang van het plein zelf zal het qua terrasplekken vast ook wel goed komen. Nu alleen die deuren nog open. Wij tellen ondertussen mee af.

De Kleine Valk

Marie Heinekenplein 5-8