We wisten het natuurlijk al, maar we waren gewoon eventjes vergeten dat het tijdelijk zou zijn: pop-up restaurant Staets aan de Keizersgracht stopt! Ze zijn nog open tot en met juni en daarna verhuist het voltallige team naar Amsterdam-Oost waar ze een nieuw – en vast – restaurant starten: genaamd Jacobsz.

Dit vinden wij leuk! Adriaan Verkerk, Julius Busscher en Rick Swinkels (de drie eigenaren) nemen het topteam van Staets mee naar de nieuwe locatie. En nog leuker: de succesvolle formule van Staets wordt hier gewoon doorgezet: een menu met als basis seizoensproducten en een flinke selectie wijnen.

Jacobsz amsterdam

Wat is er wel anders dan? De locatie dus. En die is nog bijzonder ook. Jacobsz vestigt zich in ‘Regthuys de Herberg’ in Oost. Architect: je voelt ‘m al aankomen, Caspar Philips Jacobsz. Het prachtige pand is gebouwd in 1777 en diende als Rechtshuis van Watergraafsmeer, waar naast recht gesproken, ook werd gehandeld en overnacht. Mooi, zo’n geschiedenislesje tussendoor. Het pand wordt wel in een nieuw jasje gestoken zeggen ze, maar de allure van ’t Reghthuys blijft behouden.

Dames en heren van Jacobsz, verras ons! We zijn benieuwd naar jullie! Medio juli, medio juli… We kunnen niet wachten!

Jacobsz
Middenweg 4

>>> Ook Cornelis heeft een geweldige geschiedenis en je kunt er ook nog eens lekker eten!