Stop de persen! Na het burgergeweld en de opmars van pasta-bars, pizzakamers en vis toko’s is het tijd voor iets nieuws: de poké bowl. De naam doet je wellicht denken aan een hele andere rage, maar niets is minder waar; we hebben het hier over de culinaire rage ‘Hawaïan-style’. Poké Perfect opent namelijk een dezer dagen aan de Prinsengracht een plek waar je terecht voor een fast and healthy place voor poké bowls en sushirritos. Volgt u ons niet? Dan leggen we het even haarfijn uit.

Poké bestaat traditioneel gezien uit sushi rijst, rauwe vis en verschillende toppings. Like sushi in a bowl, oftewel de sushi-variant voor de luie sushi-roller. Nog niet bekend met deze ideale D-I-Y-dish? Simpel: kook sushirijst (op traditionele wijze, dat dan wel natuurlijk), doe het in een kommetje, en top het af met de ingrediënten die je normaal gesproken in zou rollen. Easy does it.

En diezelfde stappen doorloop je bij Poké Perfect: met BYOB (Build Your Own Bowl) vul je gewoon je eigen kom met je favoriete rijstsoort, en topt deze af met zalm, tonijn, the Catch of The Day (love the name – nu al een winnaar!), crispy tofu of smoked chicken als basis. Kies vervolgens je groente (of fruit), de saus, en je topping, en klaar is Pokées!

Naast je BYOB is er ook volop keuze uit de signature bowls, zoals The Witzel (vernoemd naar de eigenaren, broer en zus Witzel): met zalm, avocado, komkommer, lente-uitjes, sesamzaad, mango en their signature Poké Ponzu sauce. Echt in tijdnood? Kies dan een sushirrito, oftewel een sushi vermomd als een burrito. Om te smullen zo fijn.

Terwijl de halve wereld dus nog de straat op gaat dankzij de Pokémon rage, haasten wij ons binnenkort ook de buitenlucht in. Maar dan om deze Pika-sushi in a bowl te gaan ontdekken.

Poké Perfect

Prinsengracht 502

>>> Leuk zo’n Newbie in town! Weten welke nieuwe sterren er nog meer in het firmament bij zijn gekomen? Check dan onze Tip 10 – Newbies!

(fotocredits: Poké Perfect)