Stop de persen! Een nieuwe hotspot is in aantocht. Midden in het centrum opent het compleet verbouwde INK Hotel met als pronkstuk: Pressroom.

Met een enorm aanbod in Amsterdam aan mooie hotels en idem hotelbars is het een kunst om iets nieuws neer te zetten en je te onderscheiden. Maar als we de berichtgeving mogen geloven, dan krijgen we er met Pressroom echt een pareltje bij.

pressroom

The story must go on. Dat moeten ze gedacht hebben bij het maken van het ontwerp. Achter het concept van Pressroom zit namelijk een historisch verhaal dat dateert uit 1904. Het pand was de voormalige thuishaven van de Nederlandse krant ‘De Tijd’, waar – what’s in a name – destijds de verhalen geschreven en gedrukt werden in… bingo: inkt. De ultieme inspiratiebron dus voor de naam, het interieur, de sfeer en de invulling van het menu. Denk grote rollen drukpapier, glazen potten met inkt en klassieke typemachines, maar dan in een eigentijds jasje. Het maken van deze vertaalslag is toevertouwd aan het team van Concrete, ook wel bekend van de Supperclub, W-hotel, Spice market London en restaurant Nevel in Amsterdam.

Pressroom tikt bovendien mee met de Amsterdamse tijd en komt met een vernieuwende menukaart. Dus wat nou traditioneel ontbijt met croissants en jus zoals je doorgaans in hotels aantreft. Enter: we don’t know yet, maar de ambitie ligt hoog, is ons beloofd… En how about the rest of the day? Denk internationale gerechten met lokale producten. En natuurlijk de signature cocktails.

Dus: terwijl de rest van de Nederlandse media stoeit met het hele begrip vernieuwing, denken wij persoonlijk dat dat met Pressroom wel goed gaat komen. Bring it on!

pressroom 2pressroom 3pressrompressom 2