Pop-up restaurant Staets heeft het stokje overgedragen aan het volgende pop-up restaurant: Ramses. Na Foyer en Staets is het de beurt aan Ramses om een succesvolle invulling te geven aan de eerste verdieping in het Felix Meritis. En tja, geef toe, aan de naam kan het niet liggen, qua succes in het Amsterdamse (and beyond)!

Vanaf 5 juli tot en met 31 december kun je in het restaurant en de open huiskamer terecht voor ontbijt, lunch, diner en een borrel. Bar- of bank-hangen, het kan hier gewoon allebei. De kaart zijn ze nog aan het samenstellen, en blijft daarmee dus nog even een verrassing. Wat wel al duidelijk is, is dat je bij Ramses de hele dag terecht kunt. De zaak gaat om acht uur ’s ochtends al open voor alle vroege ontbijtvogels. Maar Ramses is er ook voor de uitslapers – hoezeeee! Het ontbijt kun je namelijk gewoon bestellen tot 16.00 uur(!). Wij zullen hier vooral in het weekend blij van worden.

Maar goed: we wisten al dat het Felix Meritis een plek was met een rijke historie, en dat dat mede bepalend is voor de sfeer. Zo was het in de 17e eeuw onder meer een plek waar de denkers van de Verlichting, mensen die zich afzetten tegen de kerk en autoriteiten, heen kwamen om muziek te luisteren, te discussiëren over kunst, cultuur en wetenschap. Meteen een leuk weetje voor als je nog wat inspiratie zoekt met je eigen tafelgezelschap.

Maar voor nu het allerbeste nieuws: Ramses is er al vanaf morgen voor je. Tot dus het einde van het jaar. Want dan gaat de grote renovatie van dit prachtige monumentale pand dan toch echt beginnen. Met Ramses dus als laatste hoofdstuk.

Ramses

Keizersgracht 324

>>> Op zoek naar andere nieuwkomers in de stad? Neem dan een kijkje in onze Tip 10 – Newbies van de maand juni. Staat ook meer dan genoeg leuks op!