Dat is knap: een horecazaak die niet perse hartje centrum ligt, maar op een of andere manier altijd als hotspot geldt. Hallo BAUT! Als een van de eerste – en vooral wat minder tijdelijke – pop-up iconen in de stad ooit gevestigd in de Wibautstraat naast de welbekende nachtclub Trouw (also gone). Vervolgens verhuisd naar de Stadionweg in de oude Citroën Showroom bij het Olympisch stadion. En nu dus klaar voor een derde locatie: de Zuidas. Tegenover het Citizen M Hotel.

Wij begrijpen de locatiekeuze van chef, eigenaar en jurylid bij Masterchef, Michiel van der Eerde, wel. Industrieel karakter: check. Bereikbaarheid: check. Qua zakelijke aanloop zal het in ieder geval een hotspot worden. Het enige gevoel dat bij ons nog overheerst: nieuwsgierigheid. Want wat gaat de kaart ons dit keer brengen?

Ook benieuwd wat Van der Eerde gaat serveren? Tafeltjes kunnen via de website alvast gereserveerd worden. Ondertussen is het aftellen tot de officiële opening begonnen: vrijdag 15 januari vanaf 16:00 is de Grand Opening. En die zal ongetwijfeld het begin inluiden van opnieuw een succesnummer: BAUT  Zuidas.

>>> Michiel van der Eerde opende eerder al  Restaurant C op de Wibaut, op de plek waar BAUT ooit begon. Ook één van onze favorieten, en daarmee terug te vinden in onze Tip 10 – Newbies 2015.

BAUT Zuidas
Prinses Irenestraat 31-33