Carels EetcaféWie kent Carels niet? In de jaren ’80 was het eetcafé aan de Frans Halsstraat het bruisende hart van De Pijp. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en hebben in dit iconische pand verschillende zaken geprobeerd er een succes van te maken. De ene lukte het beter dan de ander. En nu bijna 30 jaar later gaan we weer back to basic: in exact hetzelfde pand opent opnieuw Carels Eetcafé. Maar dan nieuw, fris en jong. Met dank aan de eigenaren van huidige topzaken Juuls en Johannes. En het leuke is, zij laten de insteek precies hetzelfde als toen: Amsterdamse sfeer met goed eten voor een eerlijke prijs. Inclusief een grote knipoog naar het verleden. Zeg maar Carels 2.0. En daar zijn we blij mee. Want wat ons betreft kan De Pijp altijd wel wat nieuwe Amsterdamse gezelligheid gebruiken. Zeker als hier een tikkie nostalgie aan zit.

En dus vind je naast klassiekers als een goede rib-eye, halve kreeft, sliptongetjes en lamsrack ook de legendarische tournedos Rossini op de kaart. Gerechten zonder poespas. Gewoon lekker eten, in een gezellige en ongedwongen sfeer, precies zoals het een goed eetcafé betaamt. En wat Carels als eetcafé ook als geen ander begrijpt is dat drank bij de spijs belangrijk is. Daarom komt er een uitgebreid assortiment bier dat met het seizoen mee verandert. Natuurlijk ga je er ook lekkere wijn drinken, er komt een gevarieerde wijnkaart. En als je nou denkt dat Carels qua inrichting teruggaat naar de jaren ’80 dan heb je het mis. Het interieur wordt ruim opgezet met aan de achterzijde een enorme spiegelwand. En natuurlijk heb je de mooie serre die voor veel licht zorgt. Kortom, Amsterdamse gezelligheid komt weer terug naar De Pijp. Wij kijken er naar uit!

Carels Eetcafé opent naar verwachting 18 november haar deuren, de keuken zal dagelijks geopend zijn van 12.00 tot 22.00 uur. 

Carels Eetcafé
Frans Halsstraat 76