PAND10 chicks coqs Amsterdam

Ik geloof dat ik een beetje verliefd ben. Op Hotel l’Europe. Niet omdat het een van de iconen van onze stad Amsterdam is. Of omdat ze de meest merveilleuze wijnkelder hebben die er is. Of omdat de medewerkers zo ontzettend veel trots uitstralen over ‘hun zaak’ dat je er zelf bijna direct in mee gaat. Nee, sinds donderdag heb ik een totaal andere reden. Namelijk vanwege het jeugdig bravoure. Say what?!?! Ja, jeugdig bravoure. Want als jij dacht dat dit hotel stoffig was, dan moet ik je toch echt uit die droom helpen. En dat heeft alles te maken met hun popup-concept dat to-taaaaaal haaks staat op al hun gewoonlijke luxueuze pracht en praal.

Ik heb het in deze om PAND10. Ok, ik moet eerlijk zijn: het popup-concept was er al een tijdje, ik was er – shame on me – alleen nog niet geweest. Hotel de l’Europe heeft namelijk een paar panden op een rijtje in de Nieuwe Doelenstraat. Nummer 2 tot en met 14 om precies te zijn. Op nummer tien zat tot een paar maanden geleden een vergaderzaal gevestigd, redelijk vergelijkbaar in de rood pluche en marmerstijl zoals je die bij een dergelijk hotel zou verwachten. Daar is dus inmiddels totaal niets meer van over. Want wat moet je met zo’n vergaderzaal als je er ook een bar in kan zetten die een hele andere doelgroep aanspreekt dan die er normaal gesproken in je hotel komt. Doelgroep: de Amsterdammer, in de leeftijdscategorie van pak-m-beet 25 tot 40 (maar daarbuiten ben je uiteraard ook van harte welkom), die op een centrale locatie in de stad graag een biertje of een cocktail drinkt voor een schappelijke prijs, en daarnaast graag zijn tanden in een lekker snackje zet.

En dus was daar eind vorig jaar PAND10, een popup-bar waar ‘slechts’ 10.000 biertjes beschikbaar waren. En nu is daar een nieuw concept, namelijk ‘Chicks & Coqs’, verwijzend naar kippetjes uit de keuken en cocktails van de bar. En dat allemaal in een Peruviaans jasjes, wat zoiets betekent als neonposters tegen de muren, gekleurde kleedjes op de tafels,, cocktails in glazen mokken, en kip in mandjes. Hele lekkere kippetjes trouwens. Met mijn voorliefde voor gegrilde kip vielen deze Peru-style gelakte varianten in ieder geval meer dan in de smaak. Grote favoriet: kippendij met citroen-lak, al zijn de ‘spicy & fresh chickenwings’ ook echt een aanrader als je aan de bar staat met een drankje. En wat aan het eind van de avond dan helemaal leuk is, zijn de prijzen. Want die zijn gewoon, nou ja eigenlijk gewoon, en dus net als de naam totaal niet wat je van een outlet van Hotel de l’Europe verwacht. En dat zouden meer hotels wat mij betreft mogen doen.

Dus kom maar door met die chicks & coqs, als je het ons vraagt!

PAND10 chicks coqs Amsterdam

PAND10 chicks coqs Amsterdam

PAND10 chicks coqs Amsterdam

PAND10 – Chicks & Coqs

(geopend tot medio mei)

>>> Eigenlijk op zoek naar een volledige maaltijd vanavond? Denk dan eens aan Hoofdstad Brasserie, een paar deuren verder, maar wel van hetzelfde hotel. Ook een aanrader namelijk!