Uitgelicht standaard

Je kent het wel: het is een doordeweekse dag, je komt moe thuis van werk en je hebt echt geen zin om te koken. Dan heb je verschillende opties. Je haalt wat, je laat wat bezorgen of je gaat uit eten. In foto 2 (2)het geval van optie nummer drie moet dat het liefst een beetje snel, niet te ver weg, maar wel lekker én voedzaam zijn. Ieder stadsdeel heeft daar zo zijn eigen adresjes voor. In West is dat wat mij betreft Radijs aan de Jan Evertsenstraat.

Radijs opende haar deuren in 2010, toen de Jan Eef nog niet bepaald het populairste jongetje van de Amsterdamse klas was. Zeg maar meer de kansloze hangjongere uit een Vogelaarwijk, met als absoluut dieptepunt meerdere overvallen, diefstallen, leegstaande winkelpanden en de moord op de eigenaar van een juwelierszaak. De opening van een zaak als Radijs (net als Bar Baarsch trouwens die in hetzelfde jaar opende, waarover binnenkort meer) was in 2010 en ook de jaren erna een, en misschien zelfs wel het enige, lichtpuntje voor de buurt. En dat is het nog steeds, ook al zijn ze inmiddels niet meer de enige hierin. Maar noem foto 1 (3)de mensen achter Radijs gerust de innovators van BoLo. Want eenmaal binnen is het niets dan goeds, en waan je je in de betere contreien van de stad. Waar je als klap op de vuurpijl kunt genieten van een snelle, voedzame en bovenal heerlijke maaltijd!

Dus zin in een goede entrecote met frites, een hamburger, een geroosterd kippetje of een visje, en echt geen zin om zelf achter de potten en pannen te staan? Fiets dan gewoon eens om naar dit (pa)Radijs. Want ook deze spot op de Jan Eef is echt zo gek nog niet!

Radijs
Jan Evertsenstraat 41hs
020-7513232