De Overtoom staat niet bepaald bekend als de meest culinaire straat van Oud-West. Hoewel daar de laatste paar jaar echt wel verandering in is gekomen met de komst van buurtzaken als Buuf, Friday Next, Koffie Academie en natuurlijk good old Ter Brugge, en fijne nieuwkomer Adam, is de Overtoom voor veel Amsterdammers niet direct de eerste keuze voor een avond lekker uit eten. Eigenlijk zonde, want dat kun je hier dus wel. Bij Parck, bijvoorbeeld.

En bij Parck kom je voor één ding. Oké, eigenlijk twee. De fabulous Twin Burgers. Twee perfect opgemaakte klassieke burgers. Met alles er op en er aan. Full pool burger heaven. En dat betekent: een heerlijke tikkeltje zoete hamburger bun (zo hoort het!), mals en smaakvol vlees, een lekkere portie goede cheddar kaas, bacon, en een lik van de famous Parck-saus. En het beste van deze burger is natuurlijk dat je ‘m eigenlijk in twee geserveerd krijgt. Dubble delicious.

Foto: Café Parck

Foto: Café Parck

Ook the sides krijgen bij Parck genoeg aandacht: bestel vooral de parmesan white truffle fries. Zó lekker. En voor de liefhebbers van wat pit: er staan ook animal style frietjes op de kaart. Friet met bacon, cheddar en jalapeno’s. En inderdaad, not healthy at all. Maar we hebben allemaal op z’n tijd gewoon een goede burger nodig. Met friet. En bier. Voor ons de ultieme vrijdag- of zaterdagavond hap.

Café Parck
Overtoom 428

Funfact voor de bierliefhebbers onder ons: Parck heeft veel populaire speciaalbiertjes op de kaart zoals Vedett, Zeezuiper, Delirium en natuurlijk IJwit van Brouwerij ’t IJ. Maar mocht je iets specialers willen: in samenwerking met Brouwerij ’t IJ heeft Parck zelf ook een biertje ontwikkeld: Parck Blond. Een zacht biertje met een licht hopje. Lekkerrrr!

>>> De concurrentie voor burgers eten is groot! Gelukkig weten wij de beste plekjes, check onze Tip 10 ingeburgerd en wel!