Ik heb een grandioze buur(t)man. Dit is er niet eentje die je optrommelt omdat er een lampje of een stop vervangen moet worden, of omdat je een kopje suiker nodig hebt. Nee, deze buur(t)man kan een partijtje koken, en is de meest fantastische uitkomst als je…

  1. laat van werk komt,
  2. geen zin hebt om te koken,
  3. niets in huis hebt,
  4. zin hebt in comfort food, en
  5. ‘all of the above’.

Op de hoek van de Potdammerbrug (Nassaukade, ter hoogte van de Willemsstraat) zit Pie-Nong Thai, het aller-, aller-, allerkleinste Thaise restaurant van Amsterdam. In de allermooiste houten kiosk die er is. Inclusief puntdak (als ware het echt een kabouterhuisje), een luifel die de kiosk twee keer zo groot maakt als ze open zijn, en een prachtig knipperend neonlicht dat diezelfde status van het afhaalrestaurantje aangeeft: “open”.

Pie Nong Thai Amsterdam

Hou je van Thais eten, en die heerlijke pure smaken die bij deze keuken horen? Dan moet je hier naar toe. MOET, ja. Op pak ‘m beet 6 vierkante meter (inclusief voorraadkasten, koeling, fornuis, bestelbalie, televisie én vierkante meter waar je kunt wachten op je bestelling) worden hier namelijk de meest heerlijke Thaise gerechten gemaakt. Geen overdreven menukaart, maar met precies zoveel gerechten én keuze dat er voor iedereen wat wils is: soepen, springrolls, viskoekjes, en een selectie curry- en noodlesgerechten. Bij mij van nu af aan sowieso op de bestellijst: de viskoekjes en de papayajajajajajajaaaaa-salade! Te simpel voor woorden, maar te geur- en smaakvol.

Pie-Nong is alle dagen van de week geopend, maar heel soms kan het voorkomen dat het een avondje niet lukt. Als de eigenaar met de auto naar de garage moet bijvoorbeeld. Maar verder heb je hier te maken met een heerlijk eerlijk Thais afhaalrestaurant, dat ieder moment van de week tot je beschikking staat. Vooralsnog heb ik nog geen Foodora- of Deliveroo-fietsjongen/meisje voor de ingang (met heerlijk authentiek plastic flappen) zien staan, maar wie lekker wil eten, moet soms ook gewoon zelf even wat moeite doen (aldus een oud Hollands gezegde). Contant te betalen, of gewoon ter plekke de rekening (handgeschreven op een ruiten blocnootje) met je online bankieren app betalen. Eén check van de IBAN door de eigenaar op je telefoon, en klaar ben je. De techniek met een beetje praktische nuchterheid staat ook in deze moderne tijden nou eenmaal soms voor niets.

Pie-Nong Thai

Nassaukadet/o 54

PS: Je bestelling gewoon eerst even doorbellen kan ook. Check de menukaart (nog niet helemaal up-to-date, maar hij volstaat) op de meest veelzeggende url die er is: www.bestelthaiseten.nl en je kunt een kwartier tot twintig minuten laten gewoon voor komen fietsen.

>>> Weten waar je je culinaire hart nog meer kunt ophalen in de Jordaan? Wij hebben de meest geweldige tips en adressen uiteraard weer samengevat in een lijstje!

Pie Nong Thai Amsterdam

Pie Nong Thai Amsterdam

Pie Nong Thai Amsterdam