Uitgelicht standaard

Binnenkort naar Brussel? Mooi. Want dan kun je een bezoekje brengen aan Pixel. Want op slechts zo’n 200 kilometer van ons vandaan, in hartje Brussel ligt een piepklein zaakje. Pixel dus. Een wijnbar, maar waar je overdag ook koffie kunt drinken. Om de hoek van het museumkwartier en op zondag van een van de leukste antiekmarktjes van deze Belgische hoofdstad.

Zodra je dit hoekzaakje binnenloopt, begrijp je de naam. Het interieur, ontworpen door designer Charles Kaisin, langs de muren en over het plafond doet je denken dat je midden in een kleurige uitvergroting bevindt. En dat is ook zo. Pixel bestaat namelijk uit heel veel gekleurde vlakjes. Pixels dus. Die samen een landschap vormen. Maar om dit te zien moet je wel een paar wijntjes achter de kiezen hebben. De vriendelijke kelner-mijnheer wist ons te vertellen dat de designer eerst de uitvergroting op de muren en het plafond heeft geprojecteerd, vervolgens alle vierkantjes heeft afgetekend en daarna ieder vlakje met kleine kussentjes bekleed. Best een pokkewerk dus.

Maar dat maakt het kijken naar de – om exact te zijn – 8.580 kussentjes misschien nog wel leuker. Zeker onder het genot van een glaasje wijn, afgetopt met een plankje kaas of charcuterie erbij. Er is niet ontzettend veel keuze, maar who cares. Met een prijs van 3 tot 5 euro per glas hoor je ons daar niet over klagen. De lunchkaart schijnt overigens ook de moeite waard te zijn dankzij zijn eenvoud, maar dat heb je niet van ons.

Binnenkort dus een keer in Brussel? Pixel-ze!

Pixel
Ernest Allardstraat 39-41, Brussel
Geopend 7 dagen per week, van 10.00 – 22.00 uur