Pompstation restaurant Amsterdam Oost

Carnivoren kunnen in Amsterdam hun lol op. Wij hebben in ieder geval op Catch al zo ontzettend veel geschreven over vlees, en zullen dat waarschijnlijk ook tot in lengte van dagen nog blijven doen. Want ja, er zijn voldoende adressen in deze stad te vinden inmiddels die wel het een en ander begrepen hebben van het ‘V’-tje op het bord. Eén van die zaken is het Pompstation. En ja, ook ik moet toegeven dat ik deze zaak op dat vlak even over het hoofd had gezien. Moeten we niet doen.

Ik was er zelf ruim tien jaar geleden voor het laatst geweest, en moet eerlijk bekennen dat het restaurant ook bij mij enigzins was weggezakt. Ten onrechte. Het Pompstation is namelijk op verschillende facetten een zaak dat je op je vizier moet hebben. Niet alleen zit je bij deze zaak in een bijzondere omgeving te eten: het gebouw doet namelijk zijn naam eer aan. Er staan in de kelder nog steeds waterpompen ‘in werking’, die ervoor zorgen dat het overtollig water afgevoerd wordt van de stad. En dat voel je soms (vooral als het regent) letterlijk door het hele gebouw gaan.

Maar de Chef die hier de scepter zwaait, en vrouw voor de verandering (Karlijn Molema uit Nieuw Zeeland), begrijpt maar al te goed waar “wij carnivoren” warm voor lopen: prachtig malse stukken vlees, volledig à point bereid naar eigen gelieven. Heel toevallig een avond geen zin in vlees? Geen probleem. Ook voor de vega- of flexitarier is er een volledig menu te vinden. Bovendien heeft de zaak een tuin mét terras waar het als Amsterdammer tijdens de warmere dagen van het jaar gewoonweg goed toeven is.

Moet ik nog even verder doorgaan? Geen probleem hoor, doe ik van harte. Nog een tip voor de oesterliefhebbers dan: die moet je hier bestellen. Vergeet die traditionele oesters, met een twist van citroen, of die rode wijnazijn met sjalotjes. Bij het Pompstation doen ze er een deegjasje omheen. Een tempuradeegjasje. En boy oh boy oh boy, dat is me toch een partij lekker! Ik opteer bij mijn volgende bezoek aan deze zaak voor minimaal een stuk of 24. Easy peasy…

Kortom: Pompstation. Eén van die adressen waar je best zo af en toe even voor mag omfietsen. Als carni, herbi- of oestervoor.

>>> Nou vooruit, dan nog een Tip 10 met wat andere adressen als je zin hebt in een meat market!

Pompstation

Zeeburgerdijk 52

PS: Dan nog één laatste feature: live-muziek. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag. Geef toe, zo vaak maak je dat ook niet in een restaurant…

Pompstation restaurant Amsterdam Oost

Pompstation restaurant Amsterdam Oost