Uitgelicht standaard

Amsterdam raakt steeds meer in de ban van pop-up’s. Waren het voorheen vooral grote modemerken, inmiddels zijn er ook steeds meer culinaire pop-ups te vinden in de stad. Gerund door professionals, en steeds vaker door enthousiaste amateurs.

Een pop-up restaurant, hoor ik sommige denken? Ja.Eetgelegenheden zonder vaste (thuis)basis, die tijdelijk ergens neerstrijken. Bijvoorbeeld in een leeg pand, een oud schoolgebouw, of tijdens evenementen. En waarvan de locatie, het menu en soms zelfs de chef tot op het laatste moment nog een groot geheim is.

De meest spraakmakende pop-up van de laatste maanden is misschien wel die van NOMA, momenteel ‘het beste restaurant van de wereld’, dat speciaal voor de Olympische Spelen een locatie opende in Londen. In Amsterdam zelf is  hoogstwaarschijnlijk restaurant BAK de bekendste. Een kookgezelschap dat keer op keer op bijzondere plaatsen in de hoofdstad opduikt. In het weekend van 3, 4 en 5 augustus bijvoorbeeld nog in de gymzaal van het oude HES-gebouw. Of chefkok Jason Hartley, die zijn pop-up kunsten inmiddels op een vaste locatie laat proeven: Lovefood.

En wat ons betreft mogen er nog veel meer initiatieven volgen. Want pop-ups zijn leuk. En spannend. En weer eens wat anders dan anders. Want je zult nooit van tevoren weten hoe de avond er exact uit zal zijn. En misschien is het soms net wat minder sjiek en fancy dan we gewend zijn van een gewoon restaurantbezoek, bijzonder is het wel. Wij gaan daarom vanavond eens een kijkje nemen bij de Edible Trails Supper Clubs. Gewoon,omdat het kan. Het is per slot van rekening zondag.

En tip ons vooral met jouw favoriete Pop-Up beleving. The more, the merrier, zullen we maar zeggen.