Uitgelicht standaard

Maak kennis met Pronto: hét nieuwe brunchconcept van Americano Bar & Kitchen en The Fabulous Shakerboys!

In New York is de boozy brunch al jaren een geliefde bezigheid op de zondagmiddag en langzamerhand doet dit concept zijn intreden in Amsterdam. En daar ben ik blij mee. Want hoe gezellig is het eigenlijk om je zondagmiddag door te brengen met vrienden en samen uitgebreid te tafelen met een mooie cocktail of goed glas wijn erbij en live entertainment om de boel af te maken. En daarom vraag ik me af waarom deze trend niet eerder is overgewaaid vanuit The Big Apple. Maar met dank aan Daan Bonsen en Ricardo Sporkslede is Pronto nu een feit dus nu kunnen ook wij Amsterdammers genieten van een boozy brunch! Deze heren hebben hun strepen wel verdiend in de Amsterdamse horeca en weten hoe ze iets moois moeten neerzetten. Bij Pronto kun je brunchen als een échte New Yorker met klassiekers uit de Italiaanse keuken. Oftewel: New York meets Milano on a Sunday afternoon. Klinkt goed toch?

Pronto Americano Catch52

Afgelopen zondag hebben we zelf de proef op de som genomen en we hebben heerlijk gegeten en niet te vergeten genoten van de cocktails. Op de speciale brunchkaart staan de signature dishes van Americano zoals de antipasti, fettucini met coquilles, risotto met buffel mozarella en rozemarijn maar ook mooi gegrilde vis of vlees. En dan die cocktails… Als The Fabulous Shakerboys voor de cocktailkaart zorgen dan weet ik op voorhand al dat ik blij wordt van wat ik ga drinken. Klassiekers zoals de Americano mogen natuurlijk niet ontbreken op deze kaart maar ik hou zelf meer van een “schrub” en op deze kaart staat een mooie Pronto Royale met munt, framboos, vermouth en prosecco. De perfecte start van een perfecte zondagmiddag.

Pronto Americano Catch52

Als je op zoek bent naar een beetje levendigheid is Pronto vanaf nu een prima alternatief voor een luie zondag op de bank en een hele mooie manier om je weekend af te sluiten!

Americano Bar & Kitchen
Amsteldijk 25