Uitgelicht standaard

Ruyschkamer 1Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik een aantal dagen met mijn klasgenoten door Berlijn heen mogen slenteren. Een stad die eigenlijk gelijk indruk wist te maken. Misschien kwam het door de verhalen van leeftijdsgenoten die we daar ontmoeten tijdens een uitwisseling waardoor ‘de val’ nog zo dichtbij leek, al zouden het net zo goed de bijna underground-achtige cafe’s kunnen zijn geweest, waar diezelfde scholieren ons ’s avonds mee naar toe namen. Maar indruk maakte het in ieder geval.

En aan Berlijn moest ik denken toen ik onlangs voor het eerst voet over de drempel zette bij De Ruyschkamer. In dit geval vooral vanwege de vintagesfeer die er in deze pijpenla hangt. Alsof je twintig jaar terug bij je opa en oma naar binnen liep. Want dat is hartstikke hipperig vandaag de dag.

Ruyschkamer 2Maar de Ruyschkamer heeft meer te bieden: denk de meest gezonde sappen die er zijn – je krijgt ook niet voor niets een shotje ‘on the house’ bij je bestelling. Of allerhande gezonde en iets minder gezonde ontbijtjes – vooral ‘ontbijtje scip’ bestaande uit een dubbele espresso en een peuk bracht een lach op ons gezicht ook al ben ik al jaren geleden gestopt met roken. Maar dit huiskamercafé heeft meer: denk lunch, tussendoortjes en natuurlijk de borrel. In een zeer uitgebreide vorm zelfs. Want ook al opent De Ruyschkamer haar deuren dagelijks stipt om 7:59 uur, je kunt hier op donderdag en vrijdag gewoon tot 1:00 uur ’s nachts genieten van een drankje.

Bijkomend pluspunt: op zoek naar je eigen Berlin-style interieur? Aan alles in de zaak hangt een prijskaartje, dus je kunt niet alleen voldaan, maar ook nog eens met een geheel nieuwe, nou ja, vintage huisraad naar buiten lopen. We like!

De Ruyschkamer

Ruyschstraat 34h