We hebben er even op moeten wachten maar het zonnetje schijnt deze week volop en het is eindelijk lente. En daar worden we zo blij van. Op deze officiële eerste dag van de lente focussen we niet alleen op het weer, maar wordt ook de Franse gastronomie onder de aandacht gebracht tijdens “diner à la Française”. Een wereldwijd initiatief waar zo’n 2000 chefs aan deelnemen. Uiteraard zijn er ook dit jaar een aantal Amsterdamse restaurants die hieraan deelnemen. Een van die restaurants is L’invité aan de Bloemgracht. Op 21 en 22 maart serveren ze hier een speciaal men met bijpassende wijnen om een ode te brengen aan de Franse Gastronomie.

Wat kun je verwachten? Een avond uitgebreid tafelen en genieten van een echt Goût de France menu bestaande uit een aperitief met fingerfood, een voorgerecht met kwartel en bloedworst, je kunt 1 of 2 hoofdgerechten nemen met keuze uit een tarte tatin van witlof of damhert, een kaasplateau en het dessert is een crème brulee met rabarber. Het geheel wordt begeleid met hele mooie Franse wijnen en Champagnes. Klinkt goed toch? Wil je een van de laatste plekjes bemachtigen reserveer dan via deze link je tafeltje.

>>> Je kent L’Invité misschien wel van hun megagrote pop-up tijdens de laatste Sail Amsterdam. Wij mochten toen een vorkje meeprikken, en my oh my, wat was dat lekker!

L’invité

Bloemgracht 47

L'Invite restaurant Amsterdam

L'Invite restaurant Amsterdam