Restaurant Senses Amsterdam oester

In de categorie pareltjes onder de tourist traps hebben we er weer eentje voor je. Restaurant Senses. Het restaurant van het Hotel The Albus, waar ik en mijn lieve metgezel wekelijks langsrijden en altijd volledig over heen hebben gekeken. Terwijl ik dit schrijf, besef ik me dat dat natuurlijk niet het allerbeste promotiepraatje is voor een restaurant, maar then again: daar ben ik dan ook niet voor in het leven geroepen, om de boel te promoten. Voor mij is het bestaan rondom Catch52 vooral een culinaire ontdekkingsreis door de stad, waar ik dan toevallig over schrijf.

Maar terug naar restaurant Senses. Waar Chef Lars Bertelsen sinds een klein jaartje de scepter zwaait over de keuken, de zeer enthousiaste Natasja als Maitre is aangetrokken om de zwarte brigade een vriendelijk schopje onder de kont te geven en gasten te verrassen met een interessant wijnadvies, en waar alles voor de overige aanwezigen dus in het teken staat van een zinnenprikkelende avond. Want ja, daarom heten ze dan ook Senses.

Restaurant Senses Amsterdam zalm

Het restaurant had wat dat aangaat ook Surprising your Senses mogen heten, als je het mij vraagt. Want met de eerste amuse die op tafel komt, gaat het feest direct van start: een bonbon van witte chocolade, met binnenin een bietengazpacho. Gelukkig met daarbij het advies om deze vooral in een keer in je mond te stoppen: gazpacho is immers vloeibaar. Bam! Die komt een binnen. En dat geldt voor meer gerechten, waarbij wij trouwens vooral genieten van de banaan met eendenlevermousse tegen het einde van het diner. Je moet ervan houden, vertelt Natasja er eerlijk bij. Wij doen dat dus! En daarmee weet Chef Lars wat ons betreft een flinke prestatie neer te zetten, zeker met zijn 31 jonge jaar.

De locatie is er dus misschien eentje waar je normaal gesproken hard voorbij sjeest, maar de kunsten van deze chef zijn het uitproberen waard. Tenminste, als je eens wat anders wilt proberen dan de doorsnee-bistro-dish.

Goed om te vermelden: de zaak zelf ondergaat momenteel nog een kleine metamorfose. De moderne invloeden zullen zeker blijven, maar over een tijdje moet het er vooral iets lichter uit gaan zien, en is daarmee de Vijzelgracht dan toch echt de trotse ‘eigenaar’ van een mooi hotelrestaurant. Lars, kom maar door met die gerechten!

Restaurant Senses – The Albus Hotel

Vijzelstraat 49 (incl. eigen opgang!)

Restaurant Senses Amsterdam

Restaurant Senses Amsterdam