Venus Adonis restaurant Catch52 Prinsengracht

Ik zal eerlijk zijn. Toen ik voor het eerst van deze zaak hoorde, kon ik me er eigenlijk niets bij voorstellen, en dat kwam vooral door de naam: Venus & Adonis. Ik had echt totaal geen idee wat me te wachten stond toen ik deze nieuwe zaak aan de Prinsengracht in mijn agenda stond. Waar ik inmiddels achter ben, is dat het fijne van totaal geen verwachtingen hebben, is dat je ook niet teleurgesteld kan raken. Sterker nog, in het geval van Venus & Adonis raakte ik van begin tot einde van de avond alleen maar enthousiaster.

Om eens heel erg kort te gaan: wat een leuke zaak is dit! Perfect voor datenight, perfect voor een avond ouderwets bijpraten met lieve vrienden. En ik zou ieder (ver) familielid dan wel vage kennis ook nog eens meenemen. Een voorwaarde: ze moeten een lichte voorkeur hebben voor vlees. Bij Venus & Adonis zijn ze namelijk ontzettend goed in het bereiden van vlees, en dus prijken er vooral t-bones, rib-byes, steaks en andere rackjes op de kaart. En toch is de zaak alles behalve een ordinair, mannelijk grillrestaurant te noemen.

Catch52 - Venus Adonis - restaurantOnze aanraders van de kaart? We zijn nou eenmaal dol op dat ‘shared dining’-principe, dus vooral die plankjes, om te delen met je tafelgenoot, met de soft shell crab (waarom dit niet bij zoveel restaurants op de kaart staat, onbegrijpelijk), en vooral de gamba’s als persoonlijke favoriet.  En als hoofdgerecht natuurlijk de steak. Daar kwamen we namelijk stiekem voor. En als je jezelf echt wilt verwennen, kies dan als ’topping’ de Langoest. Oftewel de klassieke Surf & Turf. De Venus & Adonis van de klassieke keuken. Die combinatie was werkelijk waar gewoon zo ontzettend lekker… En om het geheel af te toppen: laat je als je slim bent ook meteen nog even  door de eigenaresse adviseren welke wijn je het beste bij de maaltijd kunt drinken: alle kennis is er in huis om ook hier een feestje van te maken, dankzij het assortiment natuurlijke wijnen van Vleck.

Last but not least: ook qua interieur is het overigens de moeite waard om deze zaak te bezoeken. Het woord dat er bij ons te binnen schoot was: eclectisch. Venus & Adonis combineert het rijke koopmansverleden van de Prinsengracht met vooral een lekkere dosis modern vermogen.

Venus & Adonis dus. Voor datenight, of so much more.

Venus & Adonis

Prinsengracht 274

>>> Venus & Adonis was een van de newbie’s van deze zomer. Check hier welke restaurants er nog meer open gingen in de maand september.Venus Adonis restaurant Catch52 plankje Catch52 - Venus Adonis - surf turf