Uitgelicht standaard
Buffet van Odette. Want deze gezellige dag/semi avondzaak is een zaak naar mijn hart!
Ze zijn begonnen op de Herengracht maar zijn, gelukkig voor mij, een jaartje terug naar de Prinsengracht verhuisd. Gelukkig, omdat de nieuwe locatie voor mij slechts 5 minuten wandelen is. Heerlijk dus om op een luie zaterdag aan te schuiven voor een ontbijt of lunch of later op de dag een kaasplankje met een wijntje. Je kunt ook vroeg dineren, ze zijn met uitzondering van dinsdag iedere dag geopend van 10.00 tot 21.00 uur.

De vrijdag dat ik Buffet aandeed regende het pijpenstelen dus haastte ik mij naar binnen voor een gezellige plek, midden in de zaak. De inrichting is naar mijn mening perfect: strak maar gezellig, tijdloos en klassiek. Veel wit, hier en daar tegeltjes, grappige tekeningen aan de wand, kaarsjes op tafel en geen overbodige fratsen. Super!

Ik ben er rond 11.00 uur, stilte voor de lunchstorm! Ik word snel en correct geholpen, al vind ik het merkwaardig dat de jongen uit de bediening alleen Engels spreekt. Voor mij geen probleem maar wel een opvallende keuze van de eigenaar. Op de menukaart prima broodjes, salades en klassiekers voor ontbijt (hele dag te bestellen) en lunch. Ze werken samen met goede leveranciers zoals de worst van Brandt en Levie, brood van Hartog
en kazen van Kef.

Ik bestel een omelet met truffelkaas, deze wordt geserveerd met drie sneetjes volkorenbrood van Hartog en heerlijke zelfgemaakte mayonaise. Wat een prachtig, eenvoudig gerecht! En perfect klaargemaakt, niet zo makkelijk als sommigen zullen denken. Het hele gerecht is mooi in balans met de sobere sneetjes, het eiergerecht waar de kaas uitloopt en de frisse mayo als fijn extraatje.
Als ik na een dik half uur afreken, zit de zaak zo goed als vol en komt er zelfs iemand binnen die gereserveerd heeft voor de lunch! Aan populariteit geen gebrek dus. En terecht, want de combinatie van de geweldige inrichting, het heerlijke eten en de toplocatie met uitzicht op het water maken dit adres een fijne aanwinst voor mijn buurtje! En woon je niet in de buurt, dan pak je toch lekker een taxi?
Buffet van Odette
Prinsengracht 598