Sommigen zullen bij de naam L’Air du Temps wellicht aan het favoriete luchtje van hun oma denken, maar een beetje zelfbenoemd foodie denkt in dit geval aan een sterrenrestaurant in België. Voor die laatste categorie lezers heb ik goed nieuws: van 12 tot en met 14 januari neemt Sang Hoon Degeimbre (geboren in Korea, getogen in België) van restaurant L’Air du Temps** de honneurs waar in de keuken van RIJKS. Uiteraard om ook hier de sterren van de culinaire hemel te koken. 

Het is namelijk weer tijd voor een jamsessie in de keuken van Joris Bijdendijk. Deze jonge sterrenchef staat erom bekend dat hij een paar keer per jaar andere topchefs uitnodigt, om een partijtje los te gaan in zijn keuken. En daar gaat hij in 2018 dus vrolijk mee door. Culinaire co-creatie is here to stay, zullen we maar zeggen.

Sang Hoon staat bekend als een eigenzinnige chef die, na een loopbaan als sommelier, in 1997 het roer omgooide en besloot om te gaan koken. Gezien de twee sterren die hij inmiddels op (of liever gezegd achter) zijn naam heeft staan, zal deze wereldburger dat nog kunnen ook.

Wat kun je verwachten: een speciaal lunch- of dinermenu, geïnspireerd op de signature dishes uit zijn eigen (groente)restaurant. En die gerechten staan vooral bekend om hun frivole inventiviteit, frisse smaakexplosies en vooral ingrediënten uit hun eigen tuin, oftewel de wervelkolom uit de keuken.

Ik zou zeggen: werp eens een blik op de foto’s hieronder. En check dan als de sodemieter bij RIJKS of ze nog een tafel over hebben voor je. Scheelt je weer een ritje naar België.

RIJKS

>>> Hungry for more?? Vanaf dag 1 ben ik al groot fan van de culinaire Hollandse meester in het RIJKS. Hier lees je waarom.

Air du Temps restaurant RIJKS Joris Bijdendijk Amsterdam

Air du Temps restaurant RIJKS Joris Bijdendijk Amsterdam

 

Air du Temps restaurant RIJKS Joris Bijdendijk Amsterdam

Air du Temps restaurant RIJKS Joris Bijdendijk Amsterdam