Uitgelicht standaard

Pas een paar maanden open en nu al een doorslaand succes, gelauwerd door velen en iedere avond vol. Rijsel rotisserie, gelegen in een rustig zijstraatje van de Weesperzijde. De ruimte deed vroeger dienst als kantine van een huishoudschool. Er is qua interieur weinig veranderd, het is overduidelijk dat je je in een oude school bevindt. Toch hebben de uitbaters met minimale aanpassingen een sfeervolle zaak weten neer te zetten met verse bloemen op de bar, goede verlichting en de tafels dicht op elkaar.

Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen door de eigenaar, iedereen krijgt standaard een hand. Netjes! Als we worden geplaceerd staat er al een mandje lekker brood met boter en een schaaltje met plakjes gedroogde worst. De bediening is perfect: vlot, informeel en ze zien alles! Fles water (gratis!) leeg? Nieuwe fles staat er al. Brood op? Het nieuwe mandje is al onderweg zonder erom te hoeven vragen…

De kaart is gelukkig zeer beperkt, slechts enkele gerechten en een vaste menuprijs voor drie gangen maar losse gangen bestellen kan natuurlijk ook. We beginnen met een mooie vissoep, met garnituur on the side en de klassieke huzarensalade, gelukkig weer in ere hersteld. Allebei heerlijk, de soep deed vooral denken aan een kreeftenbisque en de salade is precies zoals ie hoort. Zonder poespas.

Als hoofdgerecht kiezen we voor de specialiteit van Rijsel, Poussin. Een mals kippetje van het spit met garnituur. Als extra gerechten mooi aangemaakte bladsla en gebakken aardappeltjes met zelfgemaakte mayonaise. Simpel, lekker, juiste bereiding… Perfect. We drinken de gehele avond een prima witte uit Frankrijk die erg vriendelijk is geprijsd.

Als dessert hebben we een chocolade bombe en een eigen interpretatie van de sinassplit. We sluiten af met koffie en thee, geserveerd met bonbons en canelets. Juist die details, zoals heel goede patisserie bij de koffie, is heel fijn en maken net dat verschil! Eigenaar Pieter heeft meerdere jaren bij de Hotel de Goudfazant gewerkt en je merkt duidelijk dat hij de passie aldaar voor het eenvoudige maar zeer goede voedsel heeft meegenomen naar dit sympathieke restaurant. Wat een topper!

 

Rijsel
Marcusstraat 52B
www.rijsel.com