Uitgelicht standaard

We hoeven je niet te vertellen dat alles wat biologisch en duurzaam heet tegenwoordig hip is. Als je op culinair gebied iets in de stad wil beginnen dan moet je dat dus op z’n minst biologisch doen. En dat geldt zelfs voor een snackbar. Want een beetje foodie uit 020 haalt zijn neus op voor vet, vies en veel. In Bolo (off all places!) wist men dat allang. Alweer vijf jaar geleden opende de eerste biologische snackbar van Nederland – Natuurlijk Smullen – hier haar deuren.

Of dat samengaat: biologisch, snackbar, in Bos en Lommer? Het antwoord is: absolutely! Hoewel deze combi op alle punten ogenschijnlijk een mismatch lijkt, werkt het. Volgens de eigenaresse van Natuurlijk Smullen willen mensen die bewust en biologisch hun voedsel kiezen namelijk ook best wel eens gewoon hun tanden in een frikadel of een kaassoufflé zetten. En dus zijn die bij deze natuurlijke snackerette dan ook gewoon te krijgen. Net als de andere klassiekers zoals een patatje oorlog, hamburger, kroket, bamiblok of nasischijf. En het is net zo als bij ‘gewoon’ eten: ook deze ‘ordinaire’ snacks smaken bio echt veel (h)eerlijker!

Maar echt beroemd is deze bio-snackbar geworden door hun patat. Misschien zelfs wel de lekkerste patat van Amsterdam. Frites van echte aardappels met schil zoals je nog nooit geproefd hebt. To go, of to stay. Want mee naar huis nemen hoeft hier niet: Natuurlijk Smullen heeft namelijk niets weg van een snackbar met tl-verlichting en leesmap om de tijd te doden. Denk vrolijke kroonluchters aan het plafond, kranten en tijdschriften op tafel. Geen plastic meuk maar houten stoeltjes en tafels. Het menu staat met krijt op schoolborden. Helemaal volgens de laatste trends dus. Ga dus snel langs voor een partijtje heerlijk schaamteloos snacken!

Natuurlijk Smullen
Jan van Galenstraat 78

 

foto 2foto 1