Uitgelicht standaard

Rondom de Sloterkade stikt het van de Schinkel-zaken. Denk aan het populaire Gent aan de eerderbenoemde Schinkel of het relatief jonge ZuiderSchinkel. En niet te vergeten op het hoekje van de Amstelveenseweg, tegenover de ingang van het Vondelpark: Schinkelhaven.

SchinkelhavenEen zaak die ik er persoonlijk vooral altijd wat te bruin uit vond zien voor een herocagelegenheid tijdens de lunch, maar inmiddels ben ik overtuigd. Niets is minder waar namelijk. Het is een zaak die zich misschien wel uitstekend of nog beter leent voor een prima lunch dan Gent aan de Schinkel, al is het maar vanwege de ruimte die je er hebt. En kennelijk ben ik niet de enige die tot dit inzicht is gekomen, want de zaak was tijdens mijn lunch gewoon goed gevuld. Omdat ze gewoon niets bijzonders pretenderen, maar wel een vaste standaard service bieden. En vanwege de lunchkaart. De bruschetta met gegrilde groente en de afgelopen zaterdag in het Parool nog bejureerde Ceaser Salade vielen bij ons in ieder geval prima in de smaak.

Oftewel: die Schinkelbuurt is zo gek nog niet. En Schinkelhaven is een prima anawinst. Misschien niet de meest fashionable-toko die je je zou kunnen bedenken, maar soms kan een kroeg ook gewoon prima zijn.

Cafe Schinkelhaven
Amstelveenseweg 126