Seafood Bar Amsterdam

Een van de meest vervelende aspecten van ‘een culinair blog’ met meerdere personen hebben, is de natuurlijke onderverdeling. Met als gevolg: pure, negatieve kansverdeling. Om even kort door de bocht te gaan: als één van de anderen al bij een nieuwe zaak langs gegaan is, dan is de kans klein (nu spreek ik voor mijzelf) dat ik zelf ook direct op de stoep van diezelfde zaak zal staan. Er gebeurt namelijk zo ontzettend veel in de stad, dat het vooral een kwestie is van aandacht onderverdelen om überhaupt bij te zijn. Volg je het nog?

Maar goed, ik vind het jammer. Want het zorgt er soms voor dat het wat lang duurt voordat ik dan eindelijk voet over de drempel zet. Soms zelfs lichtjaren te lang, om eerlijk te zijn. Het bekendste voorbeeld hiervan is Seafood Bar. En dan heb ik het zelfs over de aller-, aller-, allereerste zaak in Amsterdam, om het hoekje van de P.C. Hooft. Omdat Casper hier vlak na opening is geweest, Severine vlak na opening van zaak nummer 2, bleef het bij mij persoonlijk op het Sea Food-front wat stillig. Tot de opening van de ‘Market’-variant. En sindsdien ben ik hooked! Verslingerd aan de markt-versie (de Kingcrab én de royale keuze uit oesters), maar inmiddels ook verliefd op hun allereerste zaak. De opening van ‘The Market’  heeft er bij mij toegeleid dat ik vier jaar na opening ook eens naar de vestiging bij de P.C. Hooftstraat ben gegaan. Vier jaar te laat, als je het mij vraagt.

Seafood Bar Amsterdam

Seafood Bar Amsterdam

Casper heeft er in het begin van onze Catch-jaren, en dus ook in die van het Seafood-concern al lyrisch over geschreven, en ik zal dus niet teveel in herhaling vallen. Maar dit mag wat mij betreft nog een keertje gezegd worden: met het openen van de Seafood Bar had familie De Visscher Amsterdam geen groter cadeau kunnen doen. De zaak is nog even licht, fris en toegankelijk, het zit er nog steeds vol, ze hebben nog steeds een geweldige bediening, ze hebben hier echt kennis van zaken (en dat geldt voor vis én wijn), en ze werken er en hebben dus gewoon nog steeds fantastische vis.

>>> Dit schreef Casper vlak na opening van de Seafood Bar aan de Van Baerlestraat. En daar is nog steeds niets van gelogen!

Dus bij deze een oprechte excuses van mijn kant: dat ik hier niet eerder naartoe ben gegaan is gewoonweg een gotspé. En bij deze de waarschuwing voor iedere Amsterdammer: ben je hier nog niet geweest, dan loop je – net als ik – achter de feiten aan. There you have it. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Seafood Bar

Van Baerlestraat 5

PS: Aanrader als je van oesters houdt? Vraag of sommelier Robbert Jan Ciggaar je gewoon voor de grap eens bijpraat met zijn kennis. Serieus: daar kun je nog wat van leren. Eén van de leukste oesterproeverijen ooit gehad hier!

>>> Niet zo’n grote liefhebber van vis? De Uptown Meatclub ‘nextdoor’ is dan een prima alternatief!

Seafood Bar Amsterdam oesters