Uitgelicht standaard

Er zijn een paar basisuitgangspunten bij het shopgedrag van mannen. Zo kopen mannen een trui als ze het koud hebben, en willen mannen liever bier drinken dan shoppen.

Tijdens het event Spiegelkwartier Open waarbij 30 galeries zondags openden en hun mooiste waar tentoonstelden, opende de winkel van het herentruien merk Joe Merino in de Kerkstraat onder het motto Truitje kopen, Biertje drinken. Koud van het rondlopen tussen al die galeries duik je zo een warme trui in onder het genot van een biertje.

Nou is dit retail vernuft natuurlijk niet zo belangrijk voor Catch52 als er niet een culinair aspect aan zat. De heren van Joe bedachten namelijk dat een flauwe Heineken niet bij hun merk zou passen. Ze kozen het met toewijding gebrouwen bier van Maallust uit Veenhuizen. Een lokale brouwerij geïnitieerd door een groep van 25 liefhebbers die zichzelf de Zware Jongens noemen. Hoppige blondbiertjes, moutige koperkleurige bieren voor alle jaargetijden of Bockbier zoals het vroeger gebrouwen werd. Kortom een mooi merk dat nog niet door de Brouwgiganten opgeslokt is.

Getuige de site van Maallust is er op dit moment geen verkoop of tappunt in Amsterdam. Nieuwsgierigen rijden dus naar de voormalige strafkolonie Veenhuizen, wachten of Joe Merino weer eens een biereventje organiseert of overtuigen de plaatselijke buurtbar.

Joe Merino
Kerkstraat 169
1017 GH  AMSTERDAM
020 – 3415 777

Bierbrouwerij Maallust
Hoofdweg 140
9341 BL VEENHUIZEN
0592-388971