Uitgelicht standaard

Een liefhebber van chili is een goede geliefde, die danst en geniet van de liefde, en doet dit met veel zorg en een teder hart

 

Ooit at ik met de Oosterse prinses in een Sichuan huiskamerrestaurant in Hongkong. Verschrikkelijk. Ieder gerecht smaakte exact hetzelfde. Of mijn smaakpapillen stonden zodanig onder de chili stress dat ik in ieder geval het verschil niet meer proefde. Vanaf dat moment hield ik de Sichuan keuken even voor gezien. Was ik wel zo’n goede geliefde met een teder hart?

 

Kip van Oma uit SichuanOnlangs toog ik toch naar het Sichuan restaurant in de Warmoesstraat. Omdat ik gek ben op kippetjes die zijn klaargemaakt door oma’s, koos ik voor ‘Grandma’s Chicken’. Benieuwd wat grootmoeders uit Sichuan er van bakken, wachtte ik gespannen af.

 

This dish has bones… zei de serveerster waarschuwend. I hope so…, antwoordde ik waardoor de serveerster ongeveer net zo verward keek als ik gekeken moet hebben. This dish is col… vervolgde zij haar waarschuwingen. Er van uitgaande dat ze koud bedoelde, ging ik akkoord.

 

Het gerecht kwam en smaakte zoals ik hoopte. Koud maar heet, smakelijk en sappig. Toch dansen met een teder hart?

 

Sichuan Restaurant
Adres (地址):Warmoesstraat 17
1012 HT Amsterdam
Reserveren (订台电话): 020-4207833