Snappers restaurant Amsterdam tequila

Aanleiding van het hernieuwde bezoek was de uitdaging van de eigenaren of ik niet eens toe was aan een goede tequila. Met nadruk op goed. Nu ben ik tijdens mijn middelbare schooltijd eens godsgruwelijk dronken geworden van tequila, dus begrijpelijkerwijs stond ik niet direct te springen. Inmiddels weet ik beter. Het lag toentertijd namelijk niet aan mij, maar én aan de hoeveelheid ingenomen shotjes én aan de kwaliteit van de drank in kwestie.

Snappers restaurant Amsterdam tequila Marianne Aalders

Maar even terug naar Snappers. Deze zaak heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Qua keuken onder meer. Deze heeft meer focus gekregen. Do what you do (or like) best, zeg maar, en dat betekent vooral focus op de Zuid-Amerikaanse keuken. Van ceviche tot aan to-die-for nacho’s en fingerlicking ribbetjes. Oftewel een keuken die schreeuwt om een ‘sharing=caring’ avond met vrienden. Wij stonden in ieder geval met grote ogen te kijken met welk gemak de twee mannen in de keuken de volledige zaak (er is ook nog een eerste verdieping!) in rap tempo voorzagen van de lekkerste happen.

Snappers restaurant Amsterdam tequila

Snappers restaurant Amsterdam tequila

En dan is er dus nog de voorraad én kennis van tequila. Want dat is dus de andere specialiteit van de mannen van Snappers. Ons advies: stel vragen en laat je eens bijpraten over de wereld die tequila heet. Deze alcoholische versnapering is zoveel meer dan de ordinaire shot of sunrise… Onze favoriet – naast de pinata vol margharita – was de Fortaleza. Want dan begrijp je opeens dat tequila stiekem best lekker kan zijn.

Mijn moeder zei vroeger nog wel eens tegen me dat overal waar ’te’ voor staat, niet goed voor je is, behalve tevreden. Ik voeg daar voortaan aan toe ‘en de ’te’ van tequila van Snappers’.

>>> Oh ja, en voor iedereen die dus iets totaal anders wil in de Reguliers: how about datenight at Lion Noir?

Snappers

Reguliersdwarsstraat 21

Snappers restaurant Amsterdam tequila

Snappers restaurant Amsterdam tequila