Saté! We kunnen er geen genoeg van krijgen. Het is het eerste waar we aan denken bij de Indonesische keuken. Goed gekruid, mals vlees, lekker sausje, beetje sambal erbij… Een goed satéetje maakt je blij! Ook een satéfan? Dan ben je vast net zo gelukkig als wij met Soto & Saté!

Het concept is simpel: alles draait hier om de traditionele Indonesische kippensoep (geloof ons, je wilt nooit meer de flauwe Hollandse variant) en de à la minute gegrilde satéetjes. En die saté, daar komen wij voor. Je kunt straks kiezen uit vier varianten: saté ajam, saté kambing, saté tjoemi tjoemi en saté tahoe. Dus ook aan de viseters en zelfs vega’s onder ons is gedacht. Noem het Indonesische gastvrijheid. En hoewel je hier natúúrlijk straks een satéetje pinda kunt bestellen is dit zeker niet het enige sausje dat je hier kunt krijgen. Ook te bestellen: pittige ketjap of milde tomaat.

Kan het nog beter? Ja. Het kan nog beter. Eén woord: sambalbar. Onze vrienden (ja, nu al) gaan namelijk een speciale sambalbar inrichten waarmee je je soto of saté kunt boosten met verschillende vers gemaakte sambals. Indo style. Dus lekker pittig. That’s how we like it!

Selamat makan!

SOTO & SATE
Adres nog onbekend, maar vanaf dit weekend staan ze wel op de Yada Yada Market in Zaandam.

>>> Ook zo’n fan van de Aziatische keuken? Check onze Tip 10 – Asian style!