Spareribs Amsterdam restaurant thuisbezorgd Braai

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Op verzoek van onze vrienden bij Amsterdam FM vandaag een Tip-lijst over de beste spareribs in town. En gezien de overweldigende reacties, zijn wij niet de enige die een lekker ribbetje op zijn tijd kunnen waarderen. Maar wel bij enkele overduidelijke favorieten!

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 1. Café De Klos – Geen enkel adres werd zoveel getipt als Café De Klos. Malser dan mals wat betreft de spareribs, tijdlozer dan tijdloos wat betreft het interieur, en Amsterdamser dan Amsterdams wat betreft de humor van het personeel. Gaan dus!
 2. BAR-becue Castell – Misschien wel de steak-klassieker van de stad, en een begrip in Amsterdam. Ook dus als het gaat om spareribs. Ben je nog nooit in Castell geweest om hier je tanden in de ribs te zetten, dan heb je eigenlijk niet geleefd.
 3. Het Vliegertje – Al dertig jaar een begrip in Amsterdam. Beroemd om de ossenhaas sate, en dus om hun spareribs. En het heerlijke bruine kroeg-gevoel krijg je er gewoon gratis bij!
 4. Het Gasthuys – Noem het jeugdsentiment, maar een adresje van Marianne ‘from way back’. Een ouderweste bruine kroeg waar je kruip-door-sluip-door achterin prima terecht kunt voor een portie malse ribbetjes. Inclusief ouderwetse ijsbergsalade met goedkope dressing. En veel studenten, met dank aan de UvA om de hoek.
 5. Café Par Hasard – Ja, we zeiden het al: frites bakken kunnen ze. Ook. Want voor spareribs draaien ze hun hand ook niet om. Mooiste bijkomstigheid: geen rib uit je lijf voor deze spareribs, want iedere maandag vliegen ze voor tien euro over de pas. Inclusief die overheerlijke frietjes, that is.
 6. Braai – Ook altijd likkebaardend gekeken naar die scênes die plaatsvonden in Freddy’s Joint bij ‘House of Cards’? Dan hebben we goed nieuws: dit was namelijk de inspiratiebron voor de kiosk van onze vrienden van Braai. En geloof ons: spareribs braden kunnen ze. Zo lekker!
 7. Cannibale Royale – De naam zegt het al: echte carnivoren gaan naar Cannibale Royale voor een portie malse spareribs. Of zoals ze zelf zeggen: Cannibale Royale is de plek om even pre-historisch bezig te kunnen zijn. Bij locatie 1 tot ver over middernacht van harte welkom, bij locatie 2 draait het meer om lunch.
 8. Graceland Bar-B-Q – Traditional American midden in Amsterdam West. In De Marktkantine huist sinds enige maanden Graceland, waar je kunt genieten van echte US-style ribbetjes. Zo Amerikaans, zo fingerlicking good.
 9. Café Carbon – Eind vorig jaar geopend, dit grill restaurant aan de Van Wou. Het Parool beschreef vlees eten in deze zaak als ’tafelen in ridderstijl’; wij beschrijven het gewoon als op en top genieten van heerlijk (en vooral veel) vlees. En dat geldt dus ook voor de spareribs.
 10. Sparerib Express – Ook Stanley van Amsterdam FM heeft zijn eigen favoriete adres als het om spareribs gaat, dus die mag op de lijst niet ontbreken. En het mooiste van dit adresje: je hoeft er de deur niet voor uit, de spareribs worden gewoon bij je thuisbezorgd!
 11. Café Maxwell – Een oud vertrouwd adresje op het oh zo leuke Beukenplein. Bij Maxwell weet je eigenlijk altijd dat je goed zit. En dat geldt zowel voor de spareribs als voor de hele entourage. Biedt de gezelligheid van een bruine kroeg, maar net zo dat je zelfs je schoonouders hier meer naar toe kan nemen.
 12. De Zagerij – Gevestigd in de Westerstraat, te midden van de Jordaan. Authentiek bruine kroeg, inclusief een goed terras zodat je ook in de zomerzon gewoon kunt genieten van een portie spareribs.
 13. Mystique – Soms moet je niet al teveel woorden vuil maken aan een zaak: Mystique is de plek waar spareribs en cocktails prima hand in hand gaan. We like!
 14. Julius Bar & Grill – Een grillrestaurant zonder spareribs is natuurlijk geen echt grill restaurant. Dus ook bij Julius aan de Ceintuurbaan kun je terecht voor een portie ribbetjes. Wij vinden de serie homemade sausjes daarbij vooral ook een eervolle vermelding waard.
 15. BBQ Restaurant Bulelani – Last but not least: een sparerib-adres pop-up style! De ‘slow & low’ bereidingswijze zorgt voor spareribs die gewoon uit elkaar vallen als je er al naar kijkt. Een thuisrestaurant dat niet onder doet voor de vaste locaties in de stad.

>>> Geen zin in spareribs, maar wel zin in vlees? Hier vind je de beste adresjes in 020 om ’to meat’!

Voor volgende week zijn we op zoek naar de beste nieuwkomers van de afgelopen maand – mei dus. Heb je een favoriete new kid? Laat het ons weten via de mailTwitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!