Hoe ouder je wordt, hoe beter je jezelf leert kennen. Althans, dat schijnt zo te zijn bij de meeste mensen. Ook ik ontdekte de laatste tijd tijdens wat momentjes van zelfreflectie enkele patronen bij mezelf. En een daarvan manifesteerde zich vanavond maar al te duidelijk. De zon schijnt namelijk weer, en dus heb once again de kolder in mijn kop. Dus, helaas bestaande culinaire liefdes van mijn leven, ondergetekende is opnieuw verkocht.

foto 1 foto1 Of liever gezegd, ik heb een oude vlam weer doen oplaaien. Voor STACH. Want stiekem heb ik daar sinds de opening op de Van Wou al een culinair oogje op. Maar na vanavond ook nog eens op zijn partner. En de rest van de bijbehorende familie die met hart en ziel Amsterdam zeven dagen per week laat proeven wat lekker is. En dat alles vanuit de buurt (bij voorkeur).

foto 4Ik had vandaag namelijk het genoegen om op kraamvisite te gaan. Op bezoek bij de jongste telg van de STACH-familie, waar bij binnenkomst de spreekwoordelijke muisjes nog op het beschuit gestrooid moesten worden. Exclusief, en vlak voor de kennismaking met de rest van de wereld. En, serieus, hij (of is het een zij?) is misschien nog wel mooier en lekkerder dan de eerste drie filialen. Al zal ik altijd een ‘soft spot’ hebben voor de Van Wou. Al is het maar voor de vrij regelmatige salades/pizza’s die ik daar afhaal om in luie weekenden van te genieten. Of doordeweeks. Of any moment of the day.

foto2Met het vierde filiaal van STACH op de Admiraal de Ruyter gaat de familie weer terug naar zijn roots. Terug naar de functie van de moderne buurtsuper, de wijkondernemer en de spil in het culinaire bestaan van de nabije omgeving. En dat wordt gewaardeerd, en niet alleen door mij. Want al ruim voor opening stonden vandaag de buurtbewoners op de deur te bonzen om naar binnen te mogen. En gelijk hebben ze. Want ook hier hebben ze de typische STACH-klassiekers (once again: de salades/pizza’s zijn to die for!), maar bovendien zal dit filiaal als try-out plek fungeren voor heel veel nieuws. Waaronder zelfs een scala aan glutenvrije producten. Niet omdat het hip is, maar omdat vandaag de dag steeds meer mensen hier intolerant voor zijn.

foto 2Kortom, hier wordt ondernomen, rechtstreeks uit het hart, en – ik heb het mogen proeven – ook nog eens heerlijk. Dus chapeau lieve mensen van STACH, jullie hebben het wederom geflikt. En ik hoop dat jullie het in veelvoud blijven flikken. Want dit soort ondernemers, die met passie en bravoure de wereld bestormen, daar kunnen we er in Amsterdam niet genoeg van hebben!

Tot ziens, tot STACH!

STACH Food

Admiraal de Ruyterweg 77