Het is onmogelijk om in je eentje op de hoogte te zijn van al het culinaire geweld in de stad. Met nieuwe zaken die wekelijks als paddenstoelen uit de grond worden gestampt is dit gewoonweg niet bij te houden. Dat is de reden geweest waarom wij we met Catch52 ooit begonnen zijn met de Tip 10. Want hé, twee weten Staring at Jacob 2nou eenmaal meer dan een. Laat staan wat er gebeurd wanneer duizenden Amsterdammers die de krachten, of liever gezegd hun kennis en ervaringen bundelen. Enter Tip 10 dus.

Een van de tips waar ik persoonlijk erg benieuwd naar was, zit gevestigd aan de Jacob van Lennepkade, op de kruising met de Staringstraat. Deze locatie is overigens ook meteen de inspiratie voor de naam van de zaak: Staring at Jacob. Met als unique selling points? It’s a brunch and bar thing… Opvallend genoeg was het niet eens een ’the brunch or bar thing’ waar Staring at Jacob voor getipt was, maar juist hun koffie. Maar goed, ik ben de beroerdste niet, en bleek dus al snel te porren om best of both worlds te combineren op een lege zaterdag: oftewel, some serious brunching, at the bar that is! Om eerlijk te zijn was dit ook nog het enige plekje dat vrij was (dus wil je zeker zijn van een plekje, doe slim en reserveer even voor de zekerheid). Toeval bestaat niet, als je het mij vraagt.

Verwacht bij SaJ geen standaard Hollandse broodjes, nee, bij deze zaak wordt er van je brunch een feestje gemaakt. Eiergerechten, geroosterd vlees en visgerechten, maar wel allemaal met een uiterst originele twist, en bij voorkeur gecombineerd met exotische ingrediënten. Mijn brunchdate van de dag? De kimchicurry pork belly op een ricebun. En geloof me, het zijn geen lullige gerechtjes die je voorgesteld krijgt, maar meer formaatje heavy motherf*cker. Ideaal voor de wat brakkerige dagen van de week, of voor wanneer je een stevige bodem nodig hebt. En Bloody Mary erbij (of een andere versnapering mag natuurlijk ook!) en klaar ben je.

Staring at Jacob 3 Toptip? Ja, wat mij betreft wel. Dus doe mij maar vaker een portie ‘staren naar Jacob’. Grootste voordeel? Het is vooral incrowd uit de buurt die hier te vinden is. Ook wel eens heerlijk verfrissend.

Staring at Jacob

Jacop van Lennepkade 215