De Wibautstraat wordt steeds leuker. Hoewel onze vrienden van Baut de deuren hebben moeten sluiten (maar gelukkig weer open zijn aan de Zuidkant van de stad), lijkt deze straat van enorm Stek 2megalomaan langzamerhand op te knappen naar vooral veel leukers. Zo is er de laatste tijd naast groteske projecten als Volkshotel ook tussen de wat kleinere panden voldoende beweging op het horecavlak.

Mijn laatste ontdekking is Stek. Gelegen bij de kruising tussen de Wibautstraat en de Eerste Oosterparkstraat. En Stek is – tja – gewoon een leuke Stek. Of liever gezegd: hoe langer ik er zat, hoe leuker ik de plek ging vinden. Niet alleen vanwege de vriendelijke bediening waar alles van leek te mogen, ook van al het toebehoren eromheen. Het lijkt bij Stek gewoon tot in de kleinste details te kloppen, tot aan het stukje verse boterkoek bij de thee aan toe. Zo dacht ik, toen ik erheen fietste, ‘afgescheept’ te zullen worden met een simpele broodjeslunch, maar niets bleek minder waar.

Maar om even gestructureerd erdoorheen te lopen… Aankleding? Nice. Licht industrieel meets wat Stek 3kleurrijke touches, zonder overheersend te zijn. De zaak is bovendien veel ruimer en lichter dan dat je wellicht van buiten zou vermoeden. En dan heb ik het überhaupt nog niets eens over dat royale terras gehad… Zonder dat het gekunsteld is, lijkt het volledige interieur gewoon precies goed te zijn voor de locatie.

Maar misschien wel het belangrijkste: de menukaart zelf! Top, als je het mij vraagt. Dat wil zeggen dat ik het genoegen had om mijn tanden weer eens in een lekkere steak tartare te zetten, met daarnaast frietjes met truffelmayonaise (fingerlicking good). Alsof er van een doodnormale zaterdag geen sprake was.

Tel daarbij op dat je bij Stek niet alleen goed zit voor een lunch, maar ook nog eens vanaf 8 uur meer dan van harte welkom bent voor een gezond en lekker ontbijtje, en je hier richting het einde van de dag ook nog eens kunt genieten van een klein drankje, en je weet eigenlijk voldoende. Helaas wel ‘maar’ tot 18:00 uur, behalve op vrijdag. Dan ben je tot 21:00 uur van harte welkom. Stek 1oftewel: wat mij betreft hadden ze ‘een prima’ voor hun naam mogen zetten.

Stek

Wibautstraat 95

Oh ja, en dames: check vooral ook even de ‘boekenkast’ vlak naast de toiletten, mocht je nog zin hebben in een kleine interieure shopping spree. Geloof me: er staan zeker wat leuke hebbedingetjes tussen!