Wijnliefhebbers opgelet! We hebben goed nieuws. Aan de Haarlemmerstraat is namelijk sinds afgelopen maand Stuyvesant wijnlokaal geopend in  het prachtige monumentale West-Indisch huis. Een geweldig mooie locatie en deze zaak is dan ook echt een aanwinst voor het centrum. Het idyllische terras met de klassieke witte bistrostoeltjes en wijntonnen heeft enerzijds een zomerse uitstraling waarbij het interieur binnen heel warm en modern is en anderzijds weer perfect aansluit bij de jaargetijden dat je warm en knus binnen wil zitten.

Wijnlokaal Stuyvesant Amsterdam

Voorlopig zitten we nog lekker op dat zomerse terras en heb je hier de perfecte plek om te genieten van de mooie wijnen die ze hier schenken. Met meer dan 100 wijnen op de kaart is er keuze in overvloed. Voor ieder wat wils dus! En als je zelf niet zo goed weet wat je precies lekker vindt of je wilt wel eens wat nieuws proberen dan laat je je gewoon adviseren. We hebben zelf een aantal fijne wijnen mogen proeven, maar dit was slechts een topje van de ijsberg want er is zo veel keuze dat ik nog nieuwsgierig ben naar zo’n beetje, ehm ja… de rest van de kaart?

 

Stuyvesant is een relaxte en mooie zaak om te lunchen en te borrelen. Uitgebreid eten is er in de avond echter niet bij hier want op de kaart staan vooral borrelhappen en slechts 3 uitgebreidere dag specials. Maar als je voldoende hebt aan wat hapjes kies dan voor de goed gevulde borrelplank met verschillende kaasjes, charcuterie en wat nootjes of deel samen een hartige taart of mijn favoriet tot nu toe de Yuvka gevuld met lamsgehakt, spinazie, feta en harissa. Mega lekker! Uiteraard ontbreken ook de bitterballen en mini kroketjes niet op de borrelkaart.

Wijnlokaal Stuyvesant Amsterdam

De gekozen formule heeft in Utrecht bewezen dat hij werkt want eigenaar Wim Wiersma is een van de drijvende krachten achter het succesvolle wijncafé Lefebvre in Utrecht. Deze zaak werd eerder dit jaar nog door Grootspraak uitgeroepen tot beste wijnbar van 2016. Een mooie prestatie en wellicht is er wel een ambitie voor Stuyvesant wijnlokaal om dit stokje over te nemen? Ga voorlopig eerst zelf maar eens ervaren hoe het hier is en vooral proeven, proeven en nog eens proeven!

Stuyvesant Wijnlokaal
Haarlemmerstraat 75

>>> Ben je nieuwsgierig welke wijnbars er nog meer zijn bij jou in de buurt? Check dan onze tip 10 wijnbars!