Picture this: zaterdagavond, samen met één van je beste vriendinnetjes, haren in de krul, pumps aan, zin in een leuk avondje. Eindscore: midden in een groep van 20 hitsige Franse vrijgezellen. Liggend op een bed, met je blote voeten. Op een boot. Waar wij waren? De Supperclub Cruise natuurlijk. De boot-versie van de Supperclub aan wal, en waar je dus al varend over het IJ kunt genieten van een viergangendiner, wijn en, zoals het Supperclub betaamt, voortkabbelende loungemuziek. Liggend, op grote bedden. De ideale ingrediënten voor een mooie zwoele zomeravond op het water.

IMG_7239Bij ons pakte dit dus al iets anders uit toen de zon niet bleek te schijnen, maar we werden getrakteerd op een echte Hollandse regenachtige gure ‘zomer’ avond. Maar goed, geen man overboord. Maar eenmaal aan boord werden we verwelkomd door niet alleen een groep van 20 Fransmannen die klaar waren om de boot op zijn kop te zetten, maar ook het andere publiek heeft ons de hele avond kosteloos vermaakt. Bloedmooie Colombiaanse dames die een wat oudere heer gezelschap hielden, een op het eerste gezicht doornormaal Nederlands stelletje die het op een gegeven moment wel erg gezellig kregen met het Duitse stelletje naast hen, een groep stille vrienden, meisjes die recht uit de Victoria’s Secret catalogus leken te komen, never a dull moment on the Supperclub Cruise. En, eerlijk is eerlijk, het warmste welkom kwam van het personeel dat je vanaf het eerste moment letterlijk in de watten legt. Behulpzaam, ontzettend aardig en alle respect voor de meisjes die de groep Fransen voor hun rekening mochten nemen.

Maar terug naar waar we het meest nieuwsgierige naar waren en waar we voor kwamen: het eten. Nu hadden wij allebei niet de beste ervaring met varend eten. Bij eten op een boot denk je toch al snel aan lopende buffetten met koude en fantasieloze gerechten, slechte keukens en dito bediening. Maar niets was minder waar. Vanaf de eerste gang (heerlijk witvisje met lekkere verse seizoensgroenten als asperges) tot de laatste gang (een lekkere crumble met rabarber) hebben we genoten. We aten producten van het seizoen, mals vlees, verse vis en ook niet onbelangrijk: er was lekkere wijn. En dit alles varend over het IJ, met een geweldig uitzicht op Amsterdam bij zonsondergang, was toch echt wel genieten.

IMG_7237 IMG_7238

Dus mocht je zin hebben in een avondje mensen kijken, lachen, lekker eten en drinken en al varend op een mooie boot (de Supperclub Cruise is onlangs helemaal opgeknapt) genieten van de mooiste stad van de wereld: dan is de Supperclub Cruise nog helemaal zo’n gek idee nog niet. Vooral met die zwoele zomeravond en zonsondergang. Het enige waar je dan geen invloed op hebt: de opvarenden. En zo kan het dus voorkomen dat je tussen de opgeschoten Fransen zit die ook nog eens getrakteerd worden op een striptease (voor de stelletjes onder ons was dat misschien een tikkeltje awkward). Maar laten we nou zelf én de organisatie op die opvarenden geen invloed hebben.

Supperclub Cruise
De Ruyterkade Steiger 14 (links van CS, naast de pontjes richting Noord)